Aυτός ο «σωλήνας» θα παράγει 4,5 δισ λίτρα πόσιμου νερού από τον ωκεανό

Aυτός ο «σωλήνας» θα παράγει 4,5 δισ λίτρα πόσιμου νερού από τον ωκεανό

Το concept – ένα μείγμα από καλλιτεχνικές, τεχνολογικές και αρχιτεκτονικές ιδιότητες – σχεδιάστηκε να επιπλέει στα ανοικτά των ακτών της Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια «υπενθυμίζοντάς μας την εξάρτησή μας από το νερό και την ανάγκη να εκτιμήσουμε την αξία αυτού του σπουδαίου δώρου που είναι ζωτικής σημασίας», επισημαίνουν οι μηχανικοί.

Οι μηχανικοί της Khalili συμπληρώνουν ότι ο «σωλήνας» δεν είναι μόνο ένα αρχιτεκτονικό και τεχνολογικό σύστημα, αλλά λειτουργεί και ως ένας χώρος για επισκέπτες όπου θα μπορούν να χαλαρώσουν βλέποντας την πανοραμική θέα στον ωκεανό.

upl57c9438c36667

Τα ηλιακά πάνελ του παρέχουν ενέργεια για την άντληση θαλασσινού νερού μέσω μιας διαδικασίας ηλεκτρομαγνητικής διήθησης, με ταυτόχρονη διανομή υγρού σε ένα λουτρό άλατος με φυσικές θεραπευτικές ιδιότητες. Αυτή η διαδικασία παράγει 4,5 δισεκατομμύρια λίτρα πόσιμου νερού για την πόλη χρησιμοποιώντας μια διαδικασία ηλεκτρομαγνητικής αφαλάτωσης.

upl57c943a583c59

«Η ηλεκτρομαγνητική διήθηση χρησιμοποιεί ένα απομονωμένο ηλεκτρομαγνητικό πεδίο σε σωλήνες στους οποίους κυκλοφορεί θαλασσινό νερό, και διαχωρίζει τα άλατα και τις ακαθαρσίες. Η διαδικασία είναι ταχεία και υψηλής ενεργειακής απόδοσης» λένε οι μηχανικοί.

upl57c943b96cfc0

Οι διαδικασίες που θα πραγματοποιούνται μέσα στον «σωλήνα» θα παρέχουν πόσιμο νερό στο δημοτικό δίκτυο σωληνώσεων της πόλης και καθαρό νερό με 12% περιεκτικότητα σε αλάτι που θα μπορεί να χρησιμοποιείται για ιαματικά λουτρά. Ενώ το πόσιμο νερό διοχετεύεται στην ακτή, το αλμυρό νερό τροφοδοτεί τα λουτρά προτού κατευθυνθούν πίσω στον ωκεανό μέσα από ένα «έξυπνο σύστημα απελευθέρωσης».

Η πρόταση έχει υποβληθεί για την Land Art Generator Intiative 2016 – μια πλατφόρμα της οποίας oδιεθνής σχεδιασμός συμμετοχών παρέχει μια ευκαιρία για τους δημιουργούς να προβληματιστούν σχετικά με τη φύση των ενεργειακών υποδομών. Οι νικητές του διαγωνισμού της φετινής διοργάνωσης θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο του 2016.

3 Comments

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΚΑΛΑ,ΝΑ ΣΤΕΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΩΚΕΑΝΟΙ ΑΠΟ ΝΕΡΟ,ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ…ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ!ΚΑΙ ΤΑ ΨΑΡΙΑ,ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑΛΑΣΣΙΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ ΑΡΑΓΕ;ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ;ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ ΑΛΛΩΣΤΕ:Η ΜΗΤΕΡΑ ΦΥΣΗ ΤΙΜΩΡΕΙ ΣΚΛΗΡΑ ΟΠΟΙΟΝ ΤΗΣ ΠΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ…

  2. denvertZ007 Οι ωκεανοί δεν στερεύουν όσο νερό και αν αφαιρεθεί από αυτούς αφού το νερό πάλι εκεί θα επιστρέψει. Ξέρεις πόσο νερό αφαιρείται από τους ωκεανούς κάθε μέρα μέσω της εξάτμισης; Που καταλήγει όλο αυτό; Ξανά στους ωκεανούς. Λέγεται κύκλος του νερού. Όσο νερό και αν αφαιρέσει η συγκεκριμένη συσκευή (ή περισσότερες) δεν θα είναι παρά σταγόνα στον ωκεανό η οποία πάλι στον ωκεανό θα καταλήξει!

  3. Το πρόβλημα είναι οτι το υποπροϊόν της αφαλάτωσης είναι άκρως τοξικά για την τοπικό θαλάσσιο οικοσύστημα, εξαιτίας της απίστευτα υψηλής περιεκτικοτητας σε αλάτι. Αν ήταν τόσο απλό, η μελέτη που είχαμε κάνει για την υδροδότηση των άνυδρων νησιών του Αιγαίου (μεταπτυχιακή μελέτη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) με την κλασσική μέθοδο αφαλάτωσης, θα είχε λύσει το πρόβλημα. Δεν είναι η διαδικασία το πρόβλημα. Το θέμα είναι αυτό που μένει κ πρέπει να πάει κάπου. Το πρόβλημα ειναι το αλάτι.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC