4 συμβουλές για τη μπαταρία του κινητού σας

4 συμβουλές για τη μπαταρία του κινητού σας

Αντιμετωπίζετε προβλήματα με την μπαταρία του κινητού σας στο iPhone ή το Android σας; Δεν είστε οι μόνοι καθώς η διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι ένα από τα βασικά προβλήματα όσων έχουν smartphones.

Παρακάτω θα δείτε ορισμένα tips που πρέπει να γνωρίζετε για την μπαταρία του κινητού σας:

Να περιμένω να αδειάσει η μπαταρία πριν το επαναφορτίσω ή δεν έχει σημασία;
Το ακριβώς αντίθετο ! Η ιδανική κατάσταση για μία μπαταρία λιθίου είναι να διατηρείται μεταξύ του 40% και του 80% της. Στόχος είναι οι μικρές και πολλές φορτίσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας. Συνεπώς αποφύγετε το πλήρες άδειασμα της μπαταρίας πάση θυσία! Η επιλογή του πλήρους αδειάσματος αλλά και της πλήρους φόρτισης συνεχώς, απλά μειώνει τον κύκλο ζωής της.

Να το αφήνω να φορτίζει όλη τη νύχτα;
Άφοβα! Τα περισσότερα τελευταίας τεχνολογίας smartphones διακόπτουν την φόρτιση τους οταν φθάσουν στο 100% οπότε μια ολονύκτια φόρτιση δεν αποτελεί μεγάλο ρίσκο για τη ζωή της μπαταρίας του κινητού σας.

Παρ’ όλα αυτά θα συνιστούσαμε να βγάζετε την θήκη του σε περίπτωση που το αφήνετε στην πρίζα για πολλές ώρες λόγω αύξησης της θερμοκρασίας της που μπορεί να φθείρει ενδεχομένως την μπαταρία.

Πότε πρέπει να κάνω μια πλήρης φόρτιση της μπαταρίας;
Ειδικοί συστήνουν μία πλήρης επαναφόρτιση της μπαταρίας από 0% μία φορά τον μήνα. Αυτό επαναβαθμονομεί την μνήμη της μπαταρίας – παρόμοιο με μια επανεκκίνηση του υπολογιστη σας. Το ίδιο ισχύει και για τους φορητούς υπολογιστές και τα tablets.

Μια γεμάτη μπαταρία είναι… ευτυχία. Αλλά σε περίπτωση που ταξιδεύετε, παίζετε παιχνίδια και χρησιμοποιείτε τα δεδομένα περιήγησης είναι πολύ πιθανό να ξεμείνετε ειδικά σε χώρους που είτε δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε ρεύμα είτε και καθόλου ρεύμα. ( εξωτερικός χώρος, ύπαιθρος , παραλία κλπ.) . Η λύση σε τέτοιες περιπτώσεις είναι μια φορητή μπαταρία ή φορητός φορτιστής.

1 Comment

  1. το μόνο σωστο εδώ είναι το πάντα 40-80%. άφοβα όλη τη νύχτα ποτέ. πάρτε fast charge κινητό, φορτίζετέ το πάντα με το φορτιστή του που θα έχετε πάντα μαζί σας και θα είστε οκ και γρήγοροι και πάντα με μπαταρία. η βαθμονομηση αφορα περιπτωσεις λαπτοπ που δείχνουν λάθος %, και μόνο αν δειχνουν λάθος %. το λίθιο είναι ασταθές στοιχείο που χρειάζεται εσωτερικα κυκλώματα για να σταθεροποιείται και του αρέσουν οι σταθερές συνθήκες (μέση θερμοκρασία, μέση φόρτιση, μέση χρήση). αν η μπαταρία δεν κρατάει πολύ και το κινητό καίει αδικαιολόγητα είναι έτοιμη να σκάσει και το πιό πιθανό είναι να έχει φουσκώσει αν την κοιτάξετε καλά. σε αυτή τη φάση είναι άκρως επικίνδυνη και να τραυματίσει εμάς και να κάψει για πάντα τα κυκλώματα του κινητού μας και χρειάζεται άμεση αντικατάσταση με τα πρώτα συμπτώματα υπερθέρμανσης. με μπαταρίες δεν παίζουμε, και είναι πλέον και πολύ φθηνές. παίρνετε 2 να μην τρέχετε όταν χρειαστεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC