«ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ»! Τα αρχαία ελληνικά και στο Facebook

«ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ»! Τα αρχαία ελληνικά και στο Facebook

Αυτό το μυστικό του facebook σίγουρα δεν το ξέρουν πολλοί.

Εδώ μπορεί οι κύριοι της κυβερνήσεως να λένε ότι τα αρχαία ελληνικά είναι «νεκρά» και ότι δεν χρειάζεται να διδάσκονται ως πρώτη προτεραιότητα στην εκπαίδευση και στα σχολεία, κάποιοι άλλοι διεθνείς οργανισμοί έχουν αντίθετη άποψη. Όπως παραδείγματος χάρη αμερικανικός κολοσσός Facebook.

Συγκεκριμένα ο «γίγαντας» των κοινωνικών μέσων δικτύωσης στο διαδίκτυο, δίνει την δυνατότητα στους χρήστες του να επιλέξουν ως γλώσσα την… αρχαία ελληνική! Απλά πηγαίνεις στις ρυθμίσεις, μετά στη γλώσσα και αντί για τα απλά Ελληνικά, επιλέγεις τα αρχαία Ελληνικά.

Αμέσως θα δεις αρκετές διαφορές, όπως «Σχόλιον γράφειν» αν θές να γράψεις κάτι, η «Μεταβάλλειν» αν θέλεις να… μεταβάλεις (αλλάξεις)κάτι! Η αρχική σελίδα αναφέρεται ως »Οίκος», ενώ οι »Εκδηλώσεις» είναι σαν: «Ω γέγοναι»! Τέλος, οι ειδοποιήσεις… «μεταμορφώνονται» σε » Διαγγελίαι».

files

Έχει κάποιες ατέλειες βέβαια, αλλά το σημαντικό είναι ότι το facebook διαθέτει την αρχαία ελληνική και δεν την θεωρεί νεκρή γλώσσα.

1 Comment

  1. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ,ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΥΑΛΟ!ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΑΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ!ΑΛΛΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ΤΑ ΑΧΡΗΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΕΛΛΑΤΩΜΑ ΤΟΥ ΗΛΙΘΙΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΑΣ…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC