Guardian εναντίον Apple: Το νέο MacBook είναι ο καλύτερος υπολογιστής που δεν πρέπει να αγοράσεις

Guardian εναντίον Apple: Το νέο MacBook είναι ο καλύτερος υπολογιστής που δεν πρέπει να αγοράσεις

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος έχει βρεθεί τον τελευταίο καιρό το νεότερο laptop της Apple, το νέο MacBook Pro με την οθόνη 13 ιντσών. Πλήθος τεχνολογικών και μη sites έχουν σπεύσει να δοκιμάσουν τη νεότερη συσκευή του τεχνολογικού κολοσσού και να γράψουν μια κριτική για δαύτην.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει όμως ο τίτλος που επιφύλαξε γι’ αυτήν ο βρετανικός Guardian καθώς έγραψε «Η κριτική του Apple 13″ MacBook Pro: Ο καλύτερος υπολογιστής που δεν θα έπρεπε να αγοράσεις». Στον υπότιτλο μάλιστα σημειώνει: «Είναι το καλύτερο, το ελαφρύτερο και το πιο όμορφο laptop εκεί έξω. Μέχρι να ξεμείνει από μπαταρία. Ή μέχρι να ξεχάσεις τον ειδικό προσαρμογέα. Ή μέχρι να συνειδητοποιήσεις ότι φαλίρισες».

Όπως εξηγεί ο αρθρογράφος Samuel Gibbs, ο νέος υπολογιστής της Apple αντιπροσωπεύει το νέο γενναίο μέλλον με μόνο θύρες USB-C. «Ωστόσο αξίζει να θυσιάσεις τις θύρες και να ξοδέψεις σχεδόν 2.000 λίρες για να το χρησιμοποιείς;» αναρωτιέται.

4198

Αρχικά ο Gibbs πλέκει το εγκώμιο του σχεδιασμού της συσκευής: Είναι λεπτότερη και ελαφρύτερη από την προηγούμενη. Είναι επίσης μικρότερη, αν και το trackpad έχει μεγαλώσει κατά πολύ καταλαμβάνοντας μεγάλο τμήμα του χεριού, αν κι ευτυχώς η τεχνολογία της Apple εξασφαλίζει ότι δεν θα το αγγίξεις αθέλητα ενώ πληκτρολογείς. Όσο για την οθόνη, «είναι πανέμορφη. Ζωντανή, ευκρινής, καθαρή και φωτεινή».

Ο Gibbs συνεχίζει μιλώντας για το Touch Bar, την περιοχή πάνω από το πληκτρολόγιο που εμφανίζει διαφορετικά «πλήκτρα» και λειτουργίες κάθε φορά, ανάλογα με το πρόγραμμα.

Στη συνέχεια, κι αφού περιγράφει την επεξεργαστική δύναμη του υπολογιστή («χειρίστηκα τη δουλειά που είχα να κάνω αξιοθαύμαστα»), περνάει στο ζήτημα με τις θύρες: «Πού πήγαν όλες;» είναι το ερώτημα.

clipboard0116

«Η Apple έχει αποφασίσει ότι οι USB-C και οι Thunderbolt 3 είναι το μέλλον, πράγμα που σημαίνει ότι εκτός από θύρα ακουστικών, το μόνο που παίρνεις είναι 4 θύρες USB-C. Δεν υπάρχει card reader, ούτε παραδοσιακή θύρα USB, ούτε ethernet ή mini DisplayPort.

Όπως λέει μπορεί κάποιος να αγοράσει αντάπτορες για όλες τις συσκευές του, όμως έτσι «κατέληξα να κουβαλάω 6 έξτρα καλώδια και αντάπτορες προκειμένου να συνεχίσω όπως ήμουν».

Δεύτερο σημαντικό πρόβλημα σύμφωνα με τον ίδιο, είναι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας. «Η Apple ισχυρίζεται ότι το MacBook Pro 13 ιντσών θα διαρκέσει για 10 ώρες υπό τις συνθήκες δοκιμής. Δεν έφτασα ούτε καν κοντά σε αυτό το ποσοστό. Με σποραδική χρήση όχι για κάτι περισσότερο από email και σερφάρισμα με λιγοστά tabs ανοιχτά στον Chrome, τη φωτεινότητα στο 75% και τα Evernote και Twitter ανοιχτά, κατάφερα λίγο πάνω από 6 ώρες».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC