Η Πανδώρα αποκαλύπτεται στις καλύτερες φωτογραφίες που έστειλε το Cassini

Η Πανδώρα αποκαλύπτεται στις καλύτερες φωτογραφίες που έστειλε το Cassini

Το διαστημικό σκάφος Cassini της NASA έστειλε μερικές από τις πιο καθαρές και σε πιο μεγάλη ανάλυση φωτογραφίες από το φεγγάρι του Κρόνου Πανδώρα. Το Cassini συνέλαβε την εικόνα κατά τη διάρκεια της πιο κοντινής πτήσης του στην Πανδώρα, την 18η Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια της τρίτης «βουτιάς» του στα εξωτερικά άκρα των κύριων δακτυλίων του Κρόνου.

Η Πανδώρα με διαστάσεις 104 × 81 × 64 χιλιόμετρα βρίσκεται στον εξωτερικό Δακτυλίου F του Κρόνου, είναι ένα από τα 62 φεγγάρια του γιγαντιαίου αέριου πλανήτη και η τροχιά της φαίνεται να είναι χαοτική.

 

Η αποστολή του Cassini έδωσε στην δημοσιότητα και μια κινούμενη εικόνα μέσω του Twitter. H φωτογραφία λήφθηκε από την κάμερα κλειστής γωνίας του διαστημικού σκάφους σε απόσταση περίπου 40.500 χιλιόμετρα από τον δορυφόρο του Κρόνου.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC