Ποιο smartphone αξίζει το βάρος του 10 φορές περισσότερο από το ασήμι

Ποιο smartphone αξίζει το βάρος του 10 φορές περισσότερο από το ασήμι

Ανεξάρτητα με το αν οι αριθμοί λένε ή όχι πάντα την αλήθεια, το παιχνίδι μαζί τους προσφέρεται για την εξαγωγή εντυπωσιακών αποτελεσμάτων.

Παίρνοντας, λοιπόν, ένα από τα δημοφιλέστερα νέα μοντέλα smartphone, το iPhone 6, μπορεί κάποιος εύκολα να υπολογίσει πως αξίζει το βάρος του 10 φορές περισσότερο από το ασήμι!

Η νέα best seller συσκευή της Apple ζυγίζει 4,55 ουγκιές και στη βασική έκδοση των 16 Gb κοστίζει με τον φόρο στη Νέα Υόρκη 706,60 δολάρια. Οι τιμές αυτές δίνουν στο iPhone αξία 155 δολαρίων ανά ουγκιά, όταν το ασήμι διαπραγματεύεται στα 15,9 δολάρια η ουγκιά. Δηλαδή σχεδόν το ένα δέκατο της τιμής του iPhone.

Ετσι, μπορεί ο καθένας εύκολα να αντιληφθεί γιατί τα κρούσματα κλοπής smartphones παρουσιάζουν εκρηκτική αύξηση τα τελευταία χρόνια, όσο και αν η αξία τους στη μαύρη αγορά είναι συνήθως πολύ χαμηλότερη. Στις ΗΠΑ, υπολογίζεται ότι 3,1 εκατομμύρια Αμερικανοί έπεσαν πέρσι θύματα κλοπής του «έξυπνου» τηλεφώνου τους και μια στις τρεις περιπτώσεις ληστείας σχετίζεται και με την αρπαγή κάποιου smartphone.

Πάντως, λειτουργίες όπως το Activation Lock του iOS (από την έκδοση 7 και μετά), η οποία εμποδίζει την απενεργοποίηση εντοπισμού της συσκευής (Find My iPhone), τη διαγραφή του περιεχομένου της και την επανενεργοποίησή της χωρίς τον κωδικό που αντιστοιχεί στο Apple ID του χρήστη, εκτιμάται ότι έχουν περιορίσει κατά σχεδόν 30% τον τελευταίο χρόνο τις κλοπές των συσκευών της Apple.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC