Εφαρμογή δείχνει πώς θα σώσουμε ζωές σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης

Εφαρμογή δείχνει πώς θα σώσουμε ζωές σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης

Την ώρα που η Ευρώπη αρχίζει να ζει με το φόβο της ενδεχόμενης τρομοκρατικής επίθεσης, μια βρετανική εφαρμογή φιλοδοξεί να διδάξει τους πολίτες πώς μπορούν να σώσουν ανθρώπινες ζωές σε μια επίθεση.

Το «CitizenAID» αναπτύχθηκε από τη βρετανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία σε συνεργασία με ιατρικό προσωπικό και κυκλοφόρησε την Πρωτοχρονιά. Στόχος της να δείξεις στους ανθρώπους πώς θα βοηθήσουν κάποιον άλλο πριν φτάσει το ασθενοφόρο.

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, οι πληροφορίες που δίνονται από την εφαρμογή είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να συμπληρώνουν την οδηγία «Τρέξε, Κρύψου, Αποκάλυψε» που έχει δοθεί από το Εθνικό Γραφείο Αντιτρομοκρατικής Ασφαλείας μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Για την ιστορία, ας σημειωθεί ότι το επίπεδο συναγερμού για το ενδεχόμενο διεθνούς τρομοκρατίας στη Βρετανία είναι «υψηλό» που σημαίνει ότι μια επίθεση είναι πιθανή.

Μέσω του «citizenAID» οι πολίτες θα έχουν απευθείας πληροφορίες για το πώς να σχεδιάσουν, προετοιμαστούν και αντιδράσουν σε ένα συμβάν. Μάλιστα οι πληροφορίες που δίνονται περιλαμβάνουν ακόμη και το ενδεχόμενο αντιμετώπισης σοβαρής και έντονης αιμορραγίας που είναι μια από τις βασικές αιτίες θανάτου σε τέτοια περιστατικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC