Μια εντυπωσιακή «προσεδάφιση» στην πολύχρωμη επιφάνεια του Πλούτωνα (Βίντεο)

Μια εντυπωσιακή «προσεδάφιση» στην πολύχρωμη επιφάνεια του Πλούτωνα (Βίντεο)

Κάπως έτσι θα φαίνεται το έδαφος του Πλούτωνα άμα μπορούσαμε να προσεδαφισθούμε εκεί και να το βλέπαμε από κοντά.

Ένα εντυπωσιακό βίντεο δημιούργησε η Εθνική Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ (NASA) αποτελούμενο από περισσότερες από 100 εικόνες που έλαβε από το διαστημικό της σκάφος Νέοι Ορίζοντες (New Horizons), στην περίπου έξι εβδομάδων προσέγγιση και στενή επαφή που είχε με τον Πλούτωνα το καλοκαίρι του 2015.

Το βίντεο ξεκινάει και δείχνει τον πιο μακρινό πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος όταν αυτός φαίνεται σαν κουκίδα, μαζί με τον δορυφόρο του τον Χάροντα, και φτάνει να μας «προσγειώσει» στο έδαφος του Πλούτωνα που ανεπίσημα ονομάστηκε Πεδιάδα Σπούτνικ (Sputnik Planitia).

Οι εικόνες πάρθηκαν από την έγχρωμη κάμερα Ralph του σκάφους και οι τεχνικοί της NASA τις χρωμάτισαν τόσο όσο να φαίνονται όσο πιο κοντά γίνεται στο φυσικό πεδίο, ενώ το έφτιαξαν επίσης έτσι ώστε να νομίζει ο θεατής ότι κάνει μια βουτιά στην επιφάνεια του Πλούτωνα. Οι εικόνες είναι πολύ μεγάλης ευκρίνειας και όπως θα δείτε είναι πέρα για πέρα συναρπαστικές.

Μετά από ένα ταξίδι 9,5 ετών, που κάλυψε πάνω από τρία δισεκατομμύρια μίλια, το Νέοι Ορίζοντες έφτασε στο σύστημα του Πλούτωνα στις 14 Ιουλίου του 2015 και πέταξε μόλις 7.800 μίλια (12.500 χιλιόμετρα) από την επιφάνεια του. Οι ισχυρές τηλεσκοπικές φωτογραφικές μηχανές του μπόρεσαν να εντοπίσουν χαρακτηριστικά του εδάφους, σε επίπεδο μικρότερο από ένα γήπεδο του ποδοσφαίρου. Έτσι μπόρεσε να στείλει πίσω εκατοντάδες εικόνες του Πλούτωνα και των φεγγαριών του, δείχνοντας μας για πρώτη φορά συναρπαστικές λεπτομέρειες από τις επιφάνειές τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC