Θλίψη στη NASA: Πέθανε ο τελευταίος αστροναύτης που περπάτησε στο φεγγάρι

Θλίψη στη NASA: Πέθανε ο τελευταίος αστροναύτης που περπάτησε στο φεγγάρι

Ο Τζιν Σέρναν, ο τελευταίος αστροναύτης που περπάτησε στο φεγγάρι, απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία διαστήματος των ΗΠΑ.

O Σέρναν ήταν ο διοικητής του Απόλλων 17 στην τελευταία σεληνιακή αποστολή της NASA, μια από τις τελευταίες πτήσεις των αποστολών Απόλλων και ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που περπάτησε στην Σελήνη.

%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae49-444x600

Ο ίδιος ήταν μόλις ο δωδέκατος άνθρωπος που είχε την εμπειρία να αφήσει τα αποτυπώματα του για πάντα στο φεγγάρι.

Στην καριέρα του μετά τη NASA ασχολήθηκε με επιχειρήσεις, ήταν σχολιαστής στην τηλεόραση, εξέδωσε τα απομνημονεύματα του, ενώ το 2010 κατέθεσε στη Γερουσία κατά την απόφαση του Προέδρου Ομπάμα να ακυρώσει το διαστημικό πρόγραμμα Constellation, στόχος του οποίου ήταν και η επιστροφή στη Σελήνη το 2020. Mόλις πέρυσι εμφανίστηκε σε ντοκιμαντέρ βασισμένο στα απομνημονεύματα του.

Ο Τζιν Σέρναν πέθανε, στα 82 του, χωρίς να υπάρχουν περισσότερες όμως πληροφορίες για τον θάνατο του.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC