Plex.Earth: Ελληνική καινοτομία «παντρεύει» το ΑutoCAD με το Google Earth!

Plex.Earth: Ελληνική καινοτομία «παντρεύει» το ΑutoCAD με το Google Earth!

Plex.Earth: ένα καινοτόμο εργαλείο, το οποίο συνδέει με αποτελεσματικό τρόπο τα κατασκευαστικά, αρχιτεκτονικά και ενεργειακά σχέδια με τον πραγματικό κόσμο.

Η Plexscape, η εταιρεία που ανέπτυξε το Plex.Earth το 2009, αποτελεί την πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που πέτυχε με απλό τρόπο τη διασύνδεση του AutoCAD, του πιο δημοφιλούς σχεδιαστικού προγράμματος παγκοσμίως, με τα δεδομένα που παρέχουν τα Google Earth, Bing Maps, ArcGIS ή οποιοδήποτε άλλο σύστημα γεωγραφικής/γεωλογικής απεικόνισης.

Ως αποτέλεσμα, ο χρήστης μπορεί να αντιληφθεί με υψηλό βαθμό ακρίβειας τη γεωμορφία/ρυμοτομία του εκάστοτε σημείου και του ευρύτερου χώρου, ενώ μειώνονται σε σημαντικό βαθμό τα σχετικά περιθώρια λάθους, το κόστος και ο απαιτούμενος χρόνος ολοκλήρωσης των σχεδιαστικών διαδικασιών.

Για παράδειγμα, για τη λήψη και επεξεργασία δορυφορικών εικόνων υψηλής ανάλυσης για έργα μικρής κλίμακας (έως 250 εκτάρια) απαιτούνται 5 ανθρωποημέρες, ενώ με τη χρήση του Plex.Earth η ίδια διαδικασία ολοκληρώνεται μόλις σε 15 λεπτά.

plexmain
Η κυρίαρχη θέση του Plex.Earth στη διεθνή αγορά οφείλεται σε μία σειρά από καινοτόμα/επιπρόσθετα χαρακτηριστικά, που φέρει ως εργαλείo, σε σύγκριση με τις υφιστάμενες λύσεις:

1. Το Plex.Earth δίνει λύση σε ένα κρίσιμο σχεδιαστικό πρόβλημα: προσφέρει στο χρήστη τη δυνατότητα  εισαγωγής υψηλής ανάλυσης και ποιότητας φωτογραφιών από το Google Earth στο AutoCAD σε μερικά μόνο λεπτά. Επιπλέον, με τη λειτουργία συγχώνευσης (merge) πολλών φωτογραφιών σε μία μόνο φωτογραφία, το AutoCAD μπορεί να επεξεργάζεται μεγάλο όγκο φωτογραφιών χωρίς διακοπές ή άλλα προβλήματα.

2. Δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα δημιουργίας τρισδιάστατων (3D) φωτορεαλιστικών αναπαραστάσεων μέσα στο Google Earth, με στόχο την οπτική επιβεβαίωση της προσαρμογής τους στο χώρο και την διαδραστική παρουσίαση σε πιθανούς πελάτες.

3. Το Plex.Earth δίνει πρόσβαση σε οποιοδήποτε πάροχο αεροφωτογραφιών στον κόσμο, όπως το Εθνικό Κτηματολόγιο, το USGS κ.ά. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα σύνδεσης ακόμη και με θεματικούς χάρτες για συγκεκριμένες χρήσεις, όπως είναι για παράδειγμα η FEMA, που παρέχει χάρτες καταγραφής του βαθμού επικινδυνότητας για πλημμύρες για τις ΗΠΑ.

4. Ο χρήστης μπορεί να εισάγει στο AutoCAD ακόμα και φωτογραφίες που έχουν παρθεί από οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο ή  φωτογραφική μηχανή.

plexearthto1

Με το Plex.Earth, η Plexscape αποτελεί την πρώτη εταιρεία, στην παγκόσμια αγορά του CAD (Computer-Aided Design), που ανέπτυξε cloud-based λογισμικό. Κατατάσσεται μέχρι και σήμερα μεταξύ των πιο δημοφιλών εφαρμογών στo app store της Autodesk, της εταιρείας που έχει αναπτύξει το AutoCAD.

Πλέον αριθμεί 2.200 εταιρείες παγκοσμίως και περισσότερους από 6.000 χρήστες. Το πελατολόγιο της εταιρείας αποτελείται σε ποσοστό 96% από εταιρείες του εξωτερικού, με τη σαφή τους πλειοψηφία να έχουν έδρα τις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Στο  πελατολόγιο συγκαταλέγονται διεθνείς κατασκευαστικοί κολοσσοί, όπως είναι η Vinci, η AECOM και η Bechtel, κορυφαίες εταιρείες όπως η GE Power, η ExxonMobil, Formula 1, οργανισμοί όπως η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Βρετανίας, αλλά και πολλά πανεπιστήμια, όπως το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ.

Παράλληλα, το Plex.Earth έχει χρησιμοποιηθεί και σε επίπεδο ΜΚΟ, όπως για παράδειγμα από την Cordaid για την ανοικοδόμηση τεσσάρων αστικών περιοχών στη Αϊτή σε συνέχεια του σεισμού του 2010, αλλά και τους Εngineers Without Borders για τη χαρτογράφηση κοινοτήτων στη Βολιβία, που δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό νερό.

Σύντομα, η ομάδα της Plexscape θα εξελίξει το Plex.Earth, προσθέτοντας μία σειρά από εφαρμογές. Μία από αυτές, θα συνδέει χρήστες -πολιτικούς μηχανικούς ή αρχιτέκτονες- οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα, μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, να μοιράζονται φωτογραφίες, δεδομένα και πληροφορίες, με στόχο τον καλύτερο σχεδιασμό του έργου που έχουν αναλάβει.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC