Κολοσσοί του διαδικτύου στρέφουν τα βέλη τους κατά του Τραμπ

Κολοσσοί του διαδικτύου στρέφουν τα βέλη τους κατά του Τραμπ

Η Amazon, η Microsoft και η Expedia δήλωσαν σήμερα ότι υποστηρίζουν την κίνηση προσφυγής στη δικαιοσύνη κατά του Ντόναλντ Τραμπ για το διάταγμα που υπέγραψε πρόσφατα, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύεται η είσοδος στις ΗΠΑ, πολιτών από επτά μουσουλμανικές χώρες.

Με τη μήνυση, την οποία κατέθεσε ο γενικός εισαγγελέας της Ουάσινγκτον, Μπομπ Φέργκιουσον, έχει ως στόχο να αποδείξει ότι το διάταγμα του Τραμπ είναι αντισυνταγματικό.

Ο ιδιοκτήτης της Amazon, Τζεφ Μπέζος, δήλωσε ότι η εταιρεία του «είναι έτοιμη να υποστηρίξει την κίνηση αυτή», ενώ σε ανακοίνωσή της η Microsoft αναφέρει ότι προτίθεται να καταθέσει «εάν χρειαστεί».

Σε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που απέστειλε εχθές, Δευτέρα, στους υπαλλήλους του, ο Μπέζος ανέφερε ότι «είμαστε ένα έθνος μεταναστών των οποίων τα διαφορετικά υπόβαθρα, οι ιδέες και οι απόψεις έχουν συμβάλλει στο να δημιουργούμε και να εφευρίσκουμε εδώ και 240 χρόνια. Κανένα άλλο έθνος δεν είναι καλύτερο στο να αξιοποιεί την ενέργεια και το ταλέντο των μεταναστών. Είναι ένα χαρακτηριστικό πλεονέκτημα χώρας μας το οποίο δεν θα πρέπει να αποδυναμώσουμε».

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC, ο Μπέζος δήλωσε ότι η εταιρεία του έχει ήδη προσεγγίσει ηγέτες του Κογκρέσου με σκοπό να εξεταστούν όλες οι νομοθετικές επιλογές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC