Το Ισραήλ έβαλε σε τροχιά δύο νανοδορυφόρους

Το Ισραήλ έβαλε σε τροχιά δύο νανοδορυφόρους

Το υπουργείο επιστημών του Ισραήλ ανακοίνωσε πως την Τετάρτη ανάμεσα στους 104 δορυφόρους που εκτόξευσε η Ινδία σε μια και μόνο αποστολή, εμπεριέχονταν και δύο νανοδορυφόροι του.

Οι νανοδορυφόροι που έχουν μέγεθος όσο ένα χάρτινο κουτί με γάλα «μπήκαν σε τροχιά σε ύψος 500 χιλιομέτρων, λίγα λεπτά μετά την εκτόξευση» δήλωσε ο Λίμπι Οζ, εκπρόσωπος του υπουργείου Επιστημών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οφίρ Ακούνις, οι δορυφόροι σχεδιάστηκαν για να «βοηθήσουν μια προχωρημένη ιατρική και περιβαλλοντική έρευνα προς όφελος όλης της ανθρωπότητας»

Ο νανοδορυφόρος με το όνομα BUGAST κατασκευάστηκε από την Ισραηλινή Αεροδιαστημική Βιομηχανία και το Πανεπιστήμιο Ben Gurion στο νότιο Ισραήλ.

Μεταφέρει κάμερες και άλλο εξοπλισμό που θα καταγράψει τις κλιματικές αλλαγές.

Ο άλλος νανοδορυφόρος κατασκευάστηκε από την SpacePharam Inc. που έχει έδρα στο Ισραήλ και μεταφέρει ένα εργαστήριο που ελέγχεται από την γη μέσω εφαρμογής.

«Τα δεδομένα θα μεταδοθούν πίσω στην γη και οι ερευνητές θα μπορούν να δουν και να ελέγχουν τα πειράματα σε πραγματικό χρόνο μέσω των smartphones» δήλωσε ο Οζ.

Τα πειράματα σχεδιάστηκαν για να εξερευνήσουν τις επιπτώσεις της μικροβαρύτητας σε διάφορα υλικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC