2,3 δισ. ο παγκόσμιος «πληθυσμός» του Ίντερνετ

2,3 δισ. ο παγκόσμιος «πληθυσμός» του Ίντερνετ
Χαοτικές ανισότητες μεταξύ των κατοίκων διαφόρων περιοχών του πλανήτη

 

Περίπου 2,3 δισ. άνθρωποι έχουν σήμερα πρόσβαση στο Διαδίκτυο σε όλο … τον κόσμο, σύμφωνα με την Διεθνή Ένωση Τηλεπικοινωνιών (ITU). Ωστόσο, παρουσιάζονται χαοτικές ανισότητες μεταξύ των κατοίκων διαφόρων περιοχών του πλανήτη, καθώς αρκετοί είναι αναγκασμένοι να συνδέονται με πολύ χαμηλές ταχύτητες, ενώ άλλοι δεν έχουν καθόλου πρόσβαση στο Ίντερνετ.
Σε έκθεση της ITU, με τίτλο «Ο Κόσμος το 2011», καταδεικνύεται ότι η ανάπτυξη στον τομέα της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών είναι εξίσου σημαντική με αυτή του Διαδικτύου. Σε παγκόσμιο επίπεδο εκτιμάται ότι θα υπάρχουν περίπου 6 δισ. συνδρομές κινητής τηλεφωνίας μέχρι το τέλος του 2011.
Η ανάπτυξη του Ίντερνετ είναι ταχύτερη μεταξύ των νέων ηλικιακά ανθρώπων, με σχεδόν το μισό του online παγκόσμιου πληθυσμού να είναι κάτω των 25 ετών. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να παρουσιάσει σταθερή αύξηση, καθώς η διείσδυση του Διαδικτύου εξακολουθεί να αναπτύσσεται στα σχολεία, σύμφωνα με την ITU.
Ωστόσο, τα στοιχεία της έκθεσης αποκαλύπτουν την ύπαρξη σημαντικών ανισοτήτων ανά τον κόσμο στην πρόσβαση στο Ίντερνετ υψηλών ταχυτήτων.
Σε διεθνές επίπεδο οι ταχύτητες των συνδέσεων (bandwidth) του Ίντερνετ έχουν αυξηθεί από 11.000 Gbps το 2006 σε σχεδόν 80.000 Gbps το 2011.
Στην Ευρώπη αναλογούν κατά μέσο όρον σχεδόν 90.000 Gbps ανά χρήστη. Την ίδια στιγμή, η Αφρική περιορίζεται σε περίπου 2.000 bps ανά χρήστη.
Στην Δημοκρατία της Κορέας η διείσδυση της φορητής ευρυζωνικότητας (πρόσβαση μέσω κινητών τηλεφώνων, υπολογιστών tablet κ.λπ.) έχει ξεπεράσει το 90%, με σχεδόν όλες τις σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις να παρέχουν ταχύτητες 10 Mbps ή υψηλότερες.
Αντίθετα, οι χρήστες του Ίντερνετ σε χώρες όπως η Γκάνα, η Μογγολία, το Ομάν και η Βενεζουέλα περιορίζονται σε ταχύτητες κάτω των 2 Mbps.
«Το μερίδιο του αναπτυσσόμενου κόσμου επί του συνόλου των χρηστών του Διαδικτύου παγκοσμίως έχει αυξηθεί από 44% που ήταν πριν από πέντε χρόνια, στο 62% σήμερα. Η παγκόσμια διείσδυση του Διαδικτύου έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 50% σε τρία χρόνια – από 13% το 2008 στο 20% το 2011», σημειώνεται στην έκθεση.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC