Οι ορθοπεταλιές της Google.

Οι ορθοπεταλιές της Google.
bikeΤα πολύχρωμα ποδήλατα των υπαλλήλων της εταιρίας.
Η Google φημίζεται τόσο για τις άριστες συνθήκες όσο και για τις πρωτόγνωρες παροχές που προσφέρει στους εργαζομένους της. Ξέρουμε για τους χώρους χαλάρωσης και αναψυχής, για τα γήπεδα κάθε λογής αθλημάτων, τους παιδικούς σταθμούς, τις πισίνες και τα πρωτοποριακά εστιατόρια. Για τα ποδήλατα, όμως, τώρα πήραμε μυρωδιά… Αυτή τη στιγμή στο Googleplex, στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Καλιφόρνια, βρίσκονται 1.300 πολύχρωμα ποδήλατα (αποκαλούνται “clown bikes”), τα οποία αποτελούν το βασικό μέσο μεταφοράς των εργαζόμενων από κτίριο σε κτίριο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το Googleplex καταλαμβάνει έκταση 3 χιλιομέτρων στην περιοχή Mountain View. Εκτός από τα δωρεάν ποδήλατα, η Google παρέχει και service με πέντε ποδηλατάδες που εργάζονται 7 ημέρες την εβδομάδα. Επίσης, οι εργαζόμενοι που πηγαίνουν στη δουλειά με το δικό τους ποδήλατο ανταμείβονται με φυλασσόμενο πάρκινγκ, αλλά και με ειδικές ντουζιέρες για να φρεσκάρονται πριν καθίσουν στο γραφείο τους. Στα 1.300 clown bikes της Google πρέπει να προσθέσουμε και μερικές ντουζίνες επταθέσιων ConferenceBikes, τα οποία προάγουν την ομαδικότητα και τη δημιουργία καλών σχέσεων ανάμεσα στους Googlers.
Με δυο λέξεις: Εργασιακός πολιτισμός.
Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC