Τεχνητή νοημοσύνη από το Youtube για την καταλληλόλητα των videos

Τεχνητή νοημοσύνη από το Youtube για την καταλληλόλητα των videos

Σε νέα βάση μπαίνει το Youtube όσον αφορά την ρύθμιση που αφορά την καταλληλόλητα των videos και τις ηλικίες που θα απευθύνονται.

Συγκεκριμένα, οι δημιουργοί θα μπορούν να θέτουν ηλικιακά όρια, ενώ σε δεύτερο χρόνο θα έρχεται ο αλγόριθμος του Youtube.

Το YouTube θα χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη που εντοπίζει τα ακατάλληλα videos για να βάζει αυτόματα ηλικιακούς περιορισμούς σε αυτά. Αυτό θα καλύψει την «τρύπα» της ενσωμάτωσης των videos σε websites.

Έτσι, τώρα πλέον, όταν ένα age-restricted video είναι embedded σε ένα website και ο χρήστης πατήσει πάνω του, θα οδηγηθεί στη σελίδα του YouTube για να κάνει sign-in και να επιβεβαιώσει την ηλικία του.

Ο συγκεκριμένος αλγόριθμος προβληματίζει τους creators, με το Youtube να ξεκαθαρίζει ότι σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα θα μπορούν να καταθέτουν έφεση.

Παράλληλα, το Youtube αναμένεται τους επόμενους μήνες να ζητεί από τους χρήστες στην Ευρώπη να επιβεβαιώνουν την ηλικία τους μέσω επισήμων εγγράφων, όπως η ταυτότητα ή η πιστωτική κάρτα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC