Αδιόρθωτη η Microsoft!

Αδιόρθωτη η Microsoft!

Σύμφωνα με το Reuters, οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ερευνούν νέα υπόθεση μονοπωλιακών πρακτικών, αφού σύμφωνα με καταγγελίες κατασκευαστών υπολογιστών, η Microsoft δεν επιτρέπει την εγκατάσταση ανταγωνιστικών web browsers στα Windows 8.

 

Ο επίτροπος της ΕΕ Joaquin Almunia, δήλωσε πως η Microsoft είναι έτοιμη να ανακοινώσει μέτρα που θα αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με τις μονοπωλιακές πρακτικές της και το δικαίωμα των χρηστών να επιλέγουν ποιον browser θα χρησιμοποιήσουν.

 

“Κατά τη διάρκεια επαφών μας με τον CEO της Microsoft, Steve Ballmer, με διαβεβαίωσε πως θα συμμορφωθούν πλήρως, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα των ερευνών” δήλωσε ο Almunia, συμπληρώνοντας σχετικά πως “είναι ένα εξαιρετικά σοβαρό θέμα”.

 

Η Microsoft είχε τιμωρηθεί με πρόστιμο 1,68 δισ. ευρώ για μονοπωλιακές πρακτικές, περίπου πριν μια δεκαετία, ενώ το 2009 υπηρξε συμφωνία σχετικά με το να υπάρχει μια οθόνη επιλογής εκ μέρους του χρήστη για το ποιον browser θα χρησιμοποιήσει στα Windows.

 

Το πιο πρόσφατο συμβάν ήταν μόλις πριν από δύο μήνες και η εταιρεία εκ νέου βρέθηκε κατηγορούμενη από την ΕΕ, αφού σε περίπου 28 εκατομμύρια υπολογιστές με την έκδοση Windows 7 Service Pack 1 δεν είναι διαθέσιμη η οθόνη επιλογής browser, ώστε οι χρήστες να επιλέξουν μεταξύ των Internet Εxplorer, Firefox, Chrome, Opera και Safari.

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC