Αεροπλάνο-ρομπότ αποφεύγει τα εμπόδια

Αεροπλάνο-ρομπότ αποφεύγει τα εμπόδια
 
Νέα δεδομένα στο χώρο των αεροσκαφών εισάγουν οι φοιτητές του MIT του προγράμματος Robust Robotics. Συγκεκριμένα, δημιούργησαν ένα αεροπλάνο-ρομπότ που πετάει σε μεγάλες ταχύτητες ανάμεσα από τα εμπόδια χρησιμοποιώντας μόνο αισθητήρες που υπάρχουν πάνω του. Και όλα αυτά χωρίς το πλεονέκτημα του GPS.

Οι φοιτητές ήθελαν να δημιουργήσουν ένα αεροπλάνο που κινείται μόνο του σε περιορισμένο χώρο και το κατάφεραν.
Με τους αισθητήρες λέιζερ που μετρούν την απόσταση, το αεροπλάνο υπολογίζει 15 διαφορετικά δρομολόγια την ώρα της πτήσης και «προσέχει» να μην πέσει πάνω στα εμπόδια.

Οι ερευνητές του MIT έκαναν πολλές δοκιμαστικές πτήσεις σε πάρκινγκ αυτοκινήτων και ειδικά διαμορφωμένους χώρους με κουρτίνες. Το αεροπλάνο τα κατάφερε πραγματοποιώντας τις πτήσεις σε όλους τους χώρους χωρίς ατυχήματα.

Σημειώνεται ότι αυτά τα αεροσκάφη μπορούν να πάρουν τη θέση των drones των ΗΠΑ σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, καθώς επίσης και να χρησιμεύσουν στη συλλογή δεδομένων για μετεωρολογικές υπηρεσίες.


https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/08/fetcher_933.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/08/fetcher_1035.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/08/fetcher_1130.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC