Αγωγή εναντίον του Facebook για παραπλάνηση μετόχων

Αγωγή εναντίον του Facebook για παραπλάνηση μετόχων
 

Φαίνεται ότι τα δικαστικά προβλήματα δεν έχουν τέλος για το Facebook. Εκτός από τα συνεχή παράπονα που αντιμετωπίζει σχετικά με θέματα προστασίας προσωπικών δεδομένων, τώρα στρέφονται εναντίον του και οι μέτοχοι του.

Σε αγωγές που κατατέθηκαν εναντίον της εταιρείας άτομα τα οποία αγόρασαν τις μετοχές της την κατηγορούν ότι κράτησε κρυφές προβλέψεις για χαμηλά κέρδη. Μάλιστα οι αγωγές στρέφονται όχι μόνο του Facebook αλλά και τραπεζών καθώς θεωρείται ότι έχουν και αυτές μερίδιο ευθύνης.

Αν και η μετοχή του Facebook έχει σημειώσει μεγάλη πτώση σε σχέση με την αρχική της τιμή, δύσκολα θα μπορούσε κανείς να παραπονεθεί για την κακή της πορεία. Δεδομένου ότι τα κέρδη της εταιρείας σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογούσαν μια τόσο υψηλή κεφαλαιοποίηση, είναι παράλογο κανείς να υποστηρίζει ότι δεν είχε ενημερωθεί πριν επενδύσει σε αυτή.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC