Αισιόδοξος ο Schmidt για την «κόντρα» Android-Apple

Αισιόδοξος ο Schmidt για την «κόντρα» Android-Apple
 
Σε συνέντευξη του στο AllThingsD, ο νυν πρόεδρος και πρώην διευθύνων σύμβουλος της Google, Eric Schmidt παρουσιάστηκε αρκετά αισιόδοξος για την επικράτηση της εταιρείας του σε αυτό που αποκάλεσε «μάχες πλατφόρμας» μεταξύ της Google, ή μάλλον του Android και της Apple.

Χαρακτήρισε τη διαμάχη αυτή «καθοριστικό αγώνα», έναν αγώνα που σήμερα η Google κερδίζει παρά την έλλειψη στοιχείων για το πόσα χρήματα κερδίζει η εταιρεία.

Υποστήριξε μάλιστα πως κυκλοφορούν τετραπλάσιες συσκευές Android από iPhone ενώ με 1,3 εκατομμύρια ενεργοποιήσεις κάθε ημέρα, πιστεύει πως μέσα σε ένα χρόνο η Google θα έχει ενεργοποιήσει συνολικά ένα δισεκατομμύριο συσκευές Android.

Ο Schmidt ξέρει πως η Apple διαθέτει τους πόρους για να ανταγωνιστεί με την Google και, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα σε καινοτομίες ή δικαστικές διαμάχες, δήλωσε πως από την εντατικοποίηση του ανταγωνισμού μεταξύ των δυο εταιρειών θα επωφεληθούν μόνο οι καταναλωτές.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_958.jpeg?w=1110

Δεν παρέλειψε ακόμα να αναφερθεί και στο θέμα των χαρτών, λέγοντας πως «η Apple τώρα καταλαβαίνει πόσο δύσκολη είναι η δημιουργία τους» ενώ πρόσθεσε πως «θα έπρεπε να είχε κρατήσει τους χάρτες μας… είναι καλύτεροι».

Σημείωσε ακόμα πως η μεγαλύτερη μάχη διεξάγεται ανάμεσα σε τέσσερις εταιρείες, τις οποίες ονομάζει «συμμορία των τεσσάρων». Το Facebook, η Amazon, η Apple και η Google, «είναι όλες διαφορετικές εταιρείες, οι οποίες όμως ανταγωνίζονται η μια την άλλη και προβαίνουν σε τεράστιες επενδύσεις».

Όταν ερωτήθηκε για την απουσία της Microsoft από τις εταιρείες αυτές, ο Schmidt παραδέχτηκε πως η παράλειψη ήταν σκόπιμη.

Υποστήριξε πως αν και πρόκειται για μια «καλά οργανωμένη εταιρεία», η Microsoft δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα στην αγορά κάποιο σύγχρονο και καινοτόμο προϊόν.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_1035.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC