Ακόμα μια δικαστική ήττα υπέστη η Apple

Ακόμα μια δικαστική ήττα υπέστη η Apple
 
Ηττημένη βγήκε για μια ακόμα φορά η Apple σε δικαστική της διαμάχη με την Samsung. Όπως αναφέρει το Reuters, ολλανδικό δικαστήριο στην Χάγη αποφάνθηκε ότι η Samsung δεν παραβιάζει πατέντες της Apple αναφορικά με την τεχνολογία multitouch.

Παρά τους ισχυρισμούς της Apple τον προηγούμενο μήνα πως η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Samsung παραβιάζει διπλώματα ευρεσιτεχνίας της, το δικαστήριο αθώωσε την κορεάτικη εταιρία. Έκρινε πως «με αυτά τα προϊόντα, η Samsung δεν παραβιάζει τις αξιώσεις της Apple».

Σε δήλωση σχετικά με την απόφαση, η εταιρεία είπε πως αυτή «επιβεβαιώνει την θέση μας ότι τα προϊόντα μας δεν παραβιάζουν την πνευματική ιδιοκτησία της Apple. Για δεκαετίες έχουμε επενδύσει αρκετά στην πρωτοπορία και την ανάπτυξη των τεχνολογικών καινοτομιών και του σχεδιασμού στην βιομηχανία των κινητών, κάτι που συνεχώς φαίνεται στα προϊόντα μας. Θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε και να εισάγουμε προϊόντα που βελτιώνουν τις ζωές των Ολλανδών καταναλωτών».

Η αλήθεια είναι πως τον τελευταίο καιρό η Apple δεν τα πάει και τόσο καλά με τις δικαστικές διαμάχες της. Πέρσι έχασε μια προκαταρκτική ακρόαση για την ίδια ακριβώς πατέντα στην Ολλανδία, ενώ παράλληλα έχασε αρκετές δικαστικές διαμάχες στην Μεγάλη Βρετανία και στην Γερμανία, εναντίον της Samsung και της Motorola αντίστοιχα.

Στις αρχές του μήνα μάλιστα, δικαστής του Ανώτερου Δικαστηρίου της Μεγάλης Βρετανίας απέρριψε την έφεση της εταιρείας εναντίον του Samsung Galaxy Tab.

Η Apple πάντως αναμένεται να ασκήσει έφεση για την σημερινή απόφαση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC