Αλλαγή στους όρους του Google+ λόγω Hangouts on Air

Αλλαγή στους όρους του Google+ λόγω Hangouts on Air
 

Όπως είχαμε ανακοινώσει η Google ξεκίνησε να δίνει πρόσβαση στη λειτουργία Hangouts on Air όχι μόνο σε επιλεγμένους χρήστες αλλά και στο ευρύ κοινό. Αυτό σημαίνει ότι ο καθένας θα μπορεί να μεταδίδει ζωντανά σε όλο τον κόσμο ό,τι επιθυμεί.

Από την άλλη όμως αυτό σημαίνει και αυξημένες ευθύνες για την Google. Προκειμένου λοιπόν η εταιρεία να αποφύγει τα νομικά προβλήματα, μαζί με την αναβάθμιση της υπηρεσίας άλλαξε και τους όρους χρήσης της.

Όπως δηλώνει λοιπόν εκείνος που ξεκινά ένα Hangout on Air έχει την πλήρη νομική ευθύνη για οτιδήποτε ειπωθεί ή μεταδοθεί κατά τη διάρκεια του. Αυτό δεν σημαίνει μόνο ότι αν κάποιος αναπαραγάγει έργα που προστατεύονται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας ή πορνογραφία θα έχει προβλήματα. Αυτό είναι προφανές άλλωστε.

Σημαίνει επίσης ότι αν κάποιος που συμμετέχει στο hangout κάνει κάτι επιλήψιμο ή παράνομο, δεν θα έχει μόνο ο ίδιος ευθύνη αλλά και εκείνος που ξεκίνησε το hangout και τον έχει προσκαλέσει σε αυτό.

Πρόκειται βέβαια για πολύ αυστηρό όρο. Παρόλα αυτά είναι φυσικό η Google να θέλει να προστατευθεί οπότε δεν μας κάνει εντύπωση που τον συμπεριέλαβε μαζί με τους υπόλοιπους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC