Αμφισβητούνται οι συνέπειες από την επίθεση στο Internet

Αμφισβητούνται οι συνέπειες από την επίθεση στο Internet
 
Οι μόνες εταιρίες που φαίνεται να υποστηρίζουν το γεγονός ότι η συγκεκριμένη επίθεση επηρέασε ολόκληρο το Internet είναι η Spamhaus και η CloudFlare.

Ο δημοσιογράφος του Gizmodo, Sam Biddle, έλαβε ένα μήνυμα από έναν εκπρόσωπο της NTT, που αναφέρει πως «φοβάμαι πως δεν έχουμε τίποτα να μοιραστούμε, όσον αφορά την παγκόσμια επιρροή της επίθεσης. Είμαι βέβαιος πως διάβασες για τα ίδια μεγέθη που διάβασα και εγώ, τα 300gbps.

Ενώ πρόκειται όντως για ένα τεράστιο νούμερο, τα δεδομένα για την παγκόσμια δραστηριότητα, από πηγές όπως η Telegraphy, είναι πολύ μικρά στις περισσότερες περιοχές του πλανήτη. Όπως και εσύ έτσι και εγώ αμφισβητώ πως πραγματικά επηρέασε το παγκόσμιο Internet».

Την ίδια ακριβώς αντίδραση έλαβε και από την εταιρία Renesys, που ασχολείται αποκλειστικά με την παρακολούθηση της κατάστασης του Intenret.

«Πιστεύουμε πως η επίθεση DDoS είχε τεράστιες επιπτώσεις στις ιστοσελίδες εναντίον των οποίων έγινε, ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία μας, το Internet στο σύνολό του δεν βίωσε κάποια αναστάτωση».

Ο Biddle επίσης υποστηρίζει πως δεν υπάρχει ούτε μία αξιόπιστη πηγή που να αναφέρει πως όντως το NetFlix αντιμετώπισε προβλήματα, ενώ παραθέτει στοιχεία από τη λειτουργία του Amazon, που δείχνουν πως δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC