«Αμήχανοι» οι επαγγελματίες για τα Windows 8

«Αμήχανοι» οι επαγγελματίες για τα Windows 8
 
Όπως όλοι γνωρίζουμε το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft χρησιμοποιεί ένα εντελώς διαφορετικό γραφικό περιβάλλον από τα προηγούμενα, ένα πανομοιότυπο UI με το κινητό λειτουργικό της εταιρείας των Windows Phone.

Η αλλαγή αυτή πραγματοποιήθηκε προκειμένου η Microsoft να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης των Windows 8 σε υπολογιστές με οθόνες αφής αλλά και να δημιουργήσει ένα κοινό οπτικό αποτέλεσμα με τις εκδόσεις των Windows για tablets.

Τι γίνεται όμως με όσους δεν διαθέτουν οθόνες αφής; Αν και η χρήση του είναι δυνατή χωρίς αυτές, χρησιμοποιώντας μόνο το πληκτρολόγιο και το ποντίκι δηλαδή, αρκετοί επαγγελματίες χρήστες εμφανίζονται αρκετά επιφυλακτικοί και δηλώνουν πως δεν σκοπεύουν να αναβαθμίσουν στα Windows 8.

Πρόσφατη έρευνα της Forrester Research αποκαλύπτει πως το ποσοστό των επιχειρήσεων που πρόκειται να αναβαθμίσουν στη νέα έκδοση του λειτουργικού είναι μόλις 33%. Ένα 10% δεν σκοπεύει καν να αναβαθμίσει ενώ η πλειοψηφία τους, το 47%, δεν έχει σκεφτεί ακόμα την πιθανότητα αναβάθμισης.

Συγκριτικά, λίγο πριν την κυκλοφορία των Windows 7 τα ποσοστά αυτά ήταν εντελώς διαφορετικά. Το 2009 το 66% των επιχειρήσεων ήταν έτοιμο να αναβαθμίσει το λειτουργικό των υπολογιστών του στα Windows 7, το 27% εμφανιζόταν αναποφάσιστο ενώ μόνο το 1% ήθελε να παραμείνει στην προηγούμενη έκδοση.

Τα φετινά «νούμερα» είναι κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικά για τη Microsoft. Μπορεί η εταιρεία να θέλει να πλησιάσει κυρίως τους ιδιώτες και τους ενθουσιώδεις χρήστες, προκειμένου να «χτυπήσει» τους ανταγωνιστές της, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα πρέπει να αγνοήσει τους επαγγελματίες.

Πάντως οι αρχικές «beta» εκδόσεις του λειτουργικού επέτρεπαν στους χρήστες να χρησιμοποιήσουν την τυπική επιφάνεια εργασίας των Windows.

Αυτή η δυνατότητα όμως αφαιρέθηκε στην επίσημη Beta και μέχρι τώρα δεν γνωρίζουμε αν η Microsoft σκοπεύει να την επαναφέρει.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC