Αναβαθμίζεται ο «mini» υπολογιστής Raspberry Pi

Αναβαθμίζεται ο «mini» υπολογιστής Raspberry Pi
 
Ο μικρότερος αλλά και φθηνότερος υπολογιστής στον κόσμο, ο Raspberry Pi μόλις έγινε ισχυρότερος. Αν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί έτσι δηλαδή, αφού προκειμένου να διατηρηθεί χαμηλή η τιμή του, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια για ενσωμάτωση πολλών αναβαθμισμένων τεχνικών χαρακτηριστικών.

Το ίδρυμα που έχει αναλάβει την κατασκευή του, σε συνεργασία με το κατάστημα element14 σκοπεύει να κυκλοφορήσει μια ανανεωμένη έκδοση του υπολογιστή με διπλάσιο μέγεθος μνήμης RAM, 512GB δηλαδή από 256GB που διαθέτει το αρχικό μοντέλο.

Έτσι ο mini υπολογιστής θα επιτρέπει στους χρήστες του να εκτελούν περισσότερες λειτουργίες και εφαρμογές, ακόμα και εφαρμογές πολυμέσων, με τον επεξεργαστή του να διαθέτει απόθεμα μνήμης για την εκτέλεση άλλων διεργασιών.

Ταυτόχρονα ανοίγει ο δρόμος για τη χρήση του με οθόνες αφής ενώ σύμφωνα με την κοινότητα του element14 η αναβαθμισμένη μνήμη του ίσως του επιτρέψει στο μέλλον να «τρέξει» το λειτουργικό Android 4.0.

Το Raspberry Pi κυκλοφόρησε το Μάρτιο από το φιλανθρωπικό ίδρυμα Raspberry Pi Foundation. Κύριος σκοπός της κυκλοφορίας του ήταν να επιτρέψει στους προγραμματιστές να καταλάβουν περισσότερα για τους μηχανισμούς και τον τρόπο λειτουργίας ενός υπολογιστή αλλά και να προσελκύσει το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τον προγραμματισμό.

Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του υπολογιστή παραμένουν τα ίδια, με επεξεργαστή στα 700Mhz, δυο θύρες USB, θύρες HDMI και Ethernet και υποστήριξη καρτών SD, ενώ οι χρήστες του θα μπορούν να εγκαταστήσουν τρεις διαφορετικές διανομές του Linux.

Το Raspberry Pi αρχικά θα κυκλοφορήσει σε μια «ανοιχτή» έκδοση, χωρίς κάποιο κουτί να προστατεύει την μητρική πλακέτα, ενώ η τιμή του παραμένει η ίδια, στα 35 δολάρια.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_971.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC