Αναγνώριση αντικειμένων σε βίντεο από τη Google

Αναγνώριση αντικειμένων σε βίντεο από τη Google
 
Αν και το τελευταίο διάστημα το περισσότερο φως της δημοσιότητας σε ό,τι αφορά τη Google αφορούν κυρίως το Google+, το social media network το οποίο φιλοδοξεί να αποτελέσει το αντίπαλο δέος του Facebook, η εταιρεία δεν ασχολείται μόνο με το συγκεκριμένο project.

Αντιθέτως καινοτομεί και σε άλλους τομείς. Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ευρεσιτεχνία η οποία υποβλήθηκε από την εταιρεία λοιπόν, έχει να κάνει με την αναγνώριση αντικειμένων σε βίντεο.

Αντί δηλαδή ο ίδιος ο χρήστης να σημειώνει κάθε φορά με tags και τίτλους τι περιέχει το βίντεο που ανέβασε στο YouTube, η ίδια η υπηρεσία θα μπορεί να κάνει προτάσεις ανάλογα με όσα περιλαμβάνονται στο κάθε κλιπ. Κατά κάποιο τρόπο δηλαδή θα μπορεί να το «παρακολουθεί» και η ίδια.

Αν και η πλέον εύλογη εφαρμογή του όπως ήδη είπαμε είναι το YouTube, εξίσου πιθανή είναι και η αξιοποίηση του στα Google Glasses καθώς θα επιτρέπει πιο εύκολη επεξεργασία όσων βλέπει ο χρήστης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC