Απαγορεύουν στον Obama να χρησιμοποιεί iPhone!

Απαγορεύουν στον Obama να χρησιμοποιεί iPhone!

Είναι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος στον οποίο επετράπη να χρησιμοποιεί email. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο Μπαράκ Ομπάμα μπορεί να ελέγχει την ηλεκτρονική αλληλογραφία του μέσω ενός iPhone. Γιατί δεν του επιτρέπουν να χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη συσκευή.

Ο λόγος είναι πως το iPhone δεν έχει πιστοποιηθεί ως αρκετά ασφαλές για το Λευκό Οίκο. «Δεν μου το επιτρέπουν για λόγους ασφαλείας», επιβεβαίωσε ο Ομπάμα, ρίχνοντας ένα… καρφάκι γιατί τον αναγκάζουν να μείνει πίσω στην τεχνολογία.

Αντίθετα, όπως είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, οι δύο κόρες του διαθέτουν iPhone και μάλιστα η Σάσα και η Μαλία περνούν αρκετή ώρα με αυτά, σύμφωνα με τον πατέρα τους. Η Guardian σημειώνει πως ο Ομπάμα ήταν ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος στον οποίο επετράπη η χρήση email, ενώ έδωσε μάχη με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA), το 2009, προκειμένου να του επιτρέψουν να χρησιμοποιεί BlackBerry. Μία μάχη που τελικά κέρδισε, αν και δεν απέφυγε τους περιορισμούς, αφού του επιτρέπουν να επικοινωνεί από αυτό μόλις με δέκα ανθρώπους.

Το iPhone δεν έχει πιστοποιηθεί ακόμη από το Λευκό Οίκο ως ασφαλές για χρήση από στελέχη της κυβέρνησης και του στρατού, κάτι που σημαίνει πως ο πρόεδρος και οι συνεργάτες του δεν μπορούν να το χρησιμοποιούν. Βέβαια, ο Ομπάμα έχει ένα iPad 2, το οποίο μάλιστα του το είχε δώσει προσωπικά ο Στιβ Τζομπς πριν η συσκευή κυκλοφορήσει στην αγορά το 2011.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC