Απλό mod ενεργοποιεί τη λήψη βίντεο 720p στο Nexus 7

Απλό mod ενεργοποιεί τη λήψη βίντεο 720p στο Nexus 7
 
Αρκετοί χρήστες είχαν απογοητευτεί από την ανάλυση της μπροστινής κάμερας του Nexus 7, η οποία είναι ικανή να λαμβάνει φωτογραφίες σε ανάλυση VGA.

Το γιατί η Asus ή η Google αποφάσισαν να περιορίσουν τόσο τις δυνατότητες της κάμερας παραμένει ένα μεγάλο ερώτημα, αφού στα 1.3 megapixel θεωρείται υπέρ-αρκετή για τη λήψη φωτογραφιών σε αρκετά μεγαλύτερες αναλύσεις. Συγκριτικά, μια φωτογραφία ανάλυσης 1280×720 είναι μόνο 0.9 megapixel.

Πρόσφατα όμως, χρήστες του XDA-Developers ανακάλυψαν πως μια απλή αλλαγή σε ένα αρχείο μπορεί να ενεργοποιήσει τη δυνατότητα καταγραφής εικόνων σε υψηλότερη ποιότητα αλλά και βίντεο σε ανάλυση 720p.

Το αρχείο media_profiles που βρίσκεται στα αρχεία συστήματος της συσκευής έχει μόνο ένα προφίλ για φωτογραφίες ανάλυσης VGA.

Προσθέτοντας ένα δεύτερο προφίλ με την επιθυμητή ανάλυση για 720p, 1280×720 δηλαδή, καθώς και ένα ανανεωμένο αρχείο .apk, οι χρήστες μπορούν να καταγράφουν βίντεο και φωτογραφίες σε υψηλή ποιότητα.

Το δυσάρεστο όμως είναι πως προκειμένου να μπορείτε να πραγματοποιήσετε αυτές τις αλλαγές θα χρειαστείτε πρόσβαση root, κάτι που δεν συνιστάται σε άπειρους χρήστες αφού και το παραμικρό λάθος μπορεί να αχρηστεύσει τη συσκευή.

Το σημαντικό είναι πως, έστω και μήνες μετά την κυκλοφορία του Nexus 7, τώρα ξέρουμε πως το πρόβλημα με τις φωτογραφίες χαμηλής ανάλυσης δεν είναι πρόβλημα του hardware. Είναι απλά περιορισμός του λειτουργικού ή παράλειψη της Google.

Η Google δεν έχει ακόμα προβεί σε δηλώσεις για αυτό το θέμα, αλλά δεν θα ήταν καθόλου περίεργο αν στις επόμενες εβδομάδες κυκλοφορούσε κάποιο update για το Nexus 7, προσφέροντας δυνατότητα λήψης φωτογραφιών και βίντεο σε 720p χωρίς την ανάγκη root.

Δείτε βίντεο με λήψη 720p από το Nexus 7:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC