Αποικία στον Άρη σχεδιάζει η SpaceX

Αποικία στον Άρη σχεδιάζει η SpaceX
 
Με το ενδιαφέρον πολλών επιστημόνων να επικεντρώνεται στον πλανήτη Άρη, ιδίως με την πρόσφατη αποστολή του Curiosity και τις υποσχέσεις για μια αποκάλυψη «για τα βιβλία της Ιστορίας» τον επόμενο μήνα, μια επανδρωμένη αποστολή στον Άρη αποτελεί σίγουρα το όνειρο των επιστημόνων.

Όμως ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας ιδιωτικών διαστημικών πτήσεων SpaceX, δεν σκοπεύει να στείλει απλά έναν η δυο ανθρώπους στον Άρη. Θέλει να στείλει 80.000!

Ο Musk αποκάλυψε τα σχέδια του κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στην Royal Aeronautical Society στο Λονδίνο στις 16 Νοεμβρίου, και στην συνέχεια σε πρόσφατη συνέντευξη του στην ιστοσελίδα space.com.

Λίγους μήνες νωρίτερα η SpaceX έγινε η πρώτη ιδιωτική εταιρεία των ΗΠΑ που απέστειλε φορτίο στο διεθνή διαστημικό σταθμό. Ο Musk δεν έκρυβε ποτέ τις φιλοδοξίες του να αναλάβει την κατασκευή μιας αποικίας σε άλλο πλανήτη, έχοντας στο παρελθόν αναφέρει πολλές φορές ότι θέλει να προσφέρει πτήσεις προς τον Άρη για περίπου 500.000 δολάρια το άτομο.

Τώρα όμως αναφέρεται για πρώτη φορά στην κατασκευή μιας μικρής πόλης στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη, ξεκινώντας με ένα 10μελές πλήρωμα το οποίο θα αναλάβει τον σχεδιασμό και τη κατασκευή των αντίστοιχων έργων υποδομής μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

Η πρώτη πτήση θα είναι «δαπανηρή αλλά και επικίνδυνη», δήλωσε ο Musk στο Space.com, αλλά «όταν πια ξεκινήσουν οι τακτικές πτήσεις στον Άρη, το κόστος της μετακίνησης θα μειωθεί στο μισό εκατομμύριο δολάρια».

Είπε ακόμα πως πιστεύει ότι υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που θα ενδιαφερθούν, ενώ προέβλεψε ότι μια μελλοντική αποικία 80.000 ανθρώπων ως δημόσια και ιδιωτική επιχείρηση θα κοστίσει περίπου 36 δισεκατομμύρια δολάρια.

Βέβαια προτού η SpaceX ξεκινήσει να σχεδιάζει κάτι τέτοιο υπάρχουν πολλά εμπόδια και προκλήσεις που πρέπει να ξεπεραστούν, όπως για παράδειγμα η ακτινοβολία του διαστήματος, η προσεδάφιση ανθρώπων στην επιφάνεια του πλανήτη και βέβαια η παροχή οξυγόνου και τροφίμων μετά την προσεδάφιση τους.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1036.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/11/fetcher_1199.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC