Αρκετά πίσω το Twitter στην προτίμηση των χρηστών

Αρκετά πίσω το Twitter στην προτίμηση των χρηστών
 
Πρόσφατη μελέτη της Pew Research αποκάλυψε πως το Twitter έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά του για να «κοντράρει» στα ίσια άλλα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook και το Google+.

Αυτό γιατί μόλις ένας στους δέκα Αμερικανούς, σε ποσοστό 11% χρησιμοποιούν το Twitter ή διαβάζουν μηνύματα στο Twitter, σε σχέση με το 47% των Αμερικανών που ενημερώνονται από τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα.

Από τους χρήστες του Twitter τώρα, το 83% χρησιμοποιεί την υπηρεσία microblogging για την ενημέρωση του, το 59% κάνει retweet νέα και ειδήσεις και το 36% έχει κάνει «follow» ιστοσελίδες ενημέρωσης και δημοσιογράφους.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/10/fetcher_98.jpeg?w=1110

Μια παλαιότερη έρευνα της ίδιας εταιρείας, το 2010, είχε αποκαλύψει πως το ποσοστό των χρηστών του διαδικτύου που ενημερώνονται από το Twitter παγκοσμίως ήταν μόνο 2%, ενώ σήμερα αγγίζει το 3%.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως το Twitter δεν είναι ακόμα μια δημοφιλής υπηρεσία. Μόνο μέσα στον Αύγουστο σημείωσε πάνω από 90 εκατομμύρια επισκέψεις, ενώ από την έναρξη του έχει προσελκύσει πάνω από 500 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως.

Το πρόβλημα όμως είναι πως παρά την δημοτικότητα του το Twitter το χρησιμοποιεί καθημερινά μια μικρή μερίδα χρηστών, με τους υπόλοιπους να προτιμούν τα κοινωνικά δίκτυα, τουλάχιστον για την ενημέρωση τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC