Ασύρματος αισθητήρας ανιχνεύει ατυχήματα

Ασύρματος αισθητήρας ανιχνεύει ατυχήματα
 
Η εταιρεία ICEdot, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, δημιούργησε μαζί με τη SenseTech LLC έναν ασύρματο σένσορα που τοποθετείται στο κράνος του ποδηλάτη και μπορεί να ανιχνεύσει μια πτώση αλλά και να καλέσει βοήθεια.

O ICEdot Crash Sensor έχει αρκετά μικρό μέγεθος και μοιάζει με ένα απλό κίτρινο αυτοκόλλητο. Διαθέτει συνδεσιμότητα bluetooth και σένσορες που μπορούν να ανιχνεύσουν την κίνηση, τις αλλαγές στις δυνάμεις G καθώς και τραντάγματα που προκαλούνται από μια πτώση.

Είναι μονίμως συνδεδεμένη με το smartphone του αναβάτη μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής και σε περίπτωση που ανιχνεύσει μια πτώση στέλνει σήμα κινδύνου σε μια προεπιλεγμένη επαφή με τις συντεταγμένες και τη σοβαρότητα της πτώσης.

«Η συνεργασία της ICEdot με τη SenseTech είναι τόσο σημαντική που θα βοηθήσει να μειωθεί ο χρόνος μεταξύ ενός ατυχήματος και της παροχής ιατρικής βοήθειας, ιδίως σε τραυματισμούς που σημειώνονται στο κεφάλι» δήλωσε ο διευθυντής της ICEdot, Chris Zenthoefer.

Ο σένσορας της εταιρείας αρχικά θα απευθύνεται κυρίως σε ποδηλάτες και αθλητές συγκεκριμένων σπορ όπως skateboard, snowboard και BMX, πιθανόν όμως να μπορεί να χρησιμοποιηθεί εξίσου αποτελεσματικά και σε μοτοσυκλετιστές.

Βέβαια η ICEdot δεν δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, από τη στιγμή όμως που ο Crash Sensor χρησιμοποιεί smartphones για την αποστολή των πληροφοριών η χρήση της και στην χώρα μας είναι καθαρά θέμα προμήθειας.

Η εταιρεία δεν έχει ακόμα ανακοινώσει την τιμή του προϊόντος, η οποία όμως αναμένεται να είναι χαμηλότερη των 10 δολαρίων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC