Αυστηρές ποινές για τους ιάπωνες «πειρατές»

Αυστηρές ποινές για τους ιάπωνες «πειρατές»
 
Με χρηματικά πρόστιμα αλλά και φυλάκιση βρίσκονται από σήμερα αντιμέτωποι όσοι κατεβάζουν παράνομα αρχεία από το διαδίκτυο στην Ιαπωνία, σύμφωνα με νέο νόμο που τέθηκε σε ισχύ.

Προκειμένου να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της πειρατείας, οι Ιάπωνες στοχεύουν πλέον όχι μόνο αυτούς που ανεβάζουν τα αρχεία, αλλά και όσους τα κατεβάζουν. Ο νέος νόμος που προωθήθηκε από τη βιομηχανία της μουσικής, τιμωρεί τους παραβάτες με πρόστιμο που μπορεί να φτάσει τα δύο εκατομμύρια γεν (20.000 ευρώ) και με μέγιστη ποινή φυλάκισης δύο ετών.

Όπως είναι φυσικό, μεγάλο μέρος του πληθυσμού αλλά και Μέσα ενημέρωσης εξέφρασαν ανησυχία για το νέο νόμο, υπογραμμίζοντας ότι κάθε χρήστης του ίντερνετ μπορεί να βρεθεί κατηγορούμενος. Εκτιμούν επίσης πως μπορεί εύκολα να οδηγήσει σε παρεκτροπές

Οι υποστηρικτές του νόμου, από την άλλη διαβεβαιώνουν ότι ένας χρήστης δεν θα αποτελεί αντικείμενο έρευνας παρά μόνο σε περίπτωση που καταθέσει προσφυγή ο κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων.

Ως τώρα ο ιαπωνικός νόμος τιμωρούσε μόνο τα πρόσωπα που κρίνονταν ένοχα ότι ανέβασαν στο διαδίκτυο χωρίς έγκριση μουσική ή βίντεο, ένα αδίκημα που τιμωρείται με δέκα χρόνια κάθειρξη και μέγιστο πρόστιμο δέκα εκατομμυρίων γεν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC