Αυτοσχέδιο κινητό τηλέφωνο από το MIT

Αυτοσχέδιο κινητό τηλέφωνο από το MIT
 
Ερευνητές από το Εργαστήριο Media Lab του αμερικανικού τεχνολογικού πανεπιστημίου ΜΙΤ κατασκεύασαν ένα αυτοσχέδιο, πρωτότυπο κινητό τηλέφωνο το οποίο μπορεί να φτιαχτεί από τον οποιονδήποτε με κόστος της τάξης των 100 Ευρώ.

Το τηλέφωνο έχει παλιομοδίτικο σχεδιασμό, καθώς μοιάζει με τα πρώτα κινητά της δεκαετίας του ‘90, έχει ξύλινη θήκη και μεγάλα κουμπιά.

Το κινητό τροφοδοτείται από μια συμβατική μπαταρία των 9 βολτ και δέχεται κανονική κάρτα SIM. Η ανάλυση της οθόνης είναι μικρή (160×128 pixels), αλλά το τηλέφωνο εκτελεί τις βασικές λειτουργίες όπως πραγματοποίηση και λήψη κλήσεων

Δεν υποστηρίζει την πρόσβαση στο διαδίκτυο ή την εγκατάσταση εφαρμογών, όπως τα σύγχρονα smartphones αλλά έχει αναγνώριση κλήσεων.

Παρότι παρωχημένο, το συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο μπορεί να κατασκευαστεί από το μηδέν με εξαρτήματα διαθέσιμα στο εμπόριο.

Σκοπός των επιστημόνων του MIT Media Lab είναι να προωθήσουν την ιδέα “του εξατομικευμένου κινητού τηλεφώνου” με εκμετάλλευση τεχνολογιών ελεύθερων στον οποιονδήποτε (open source).

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά εν είδει μανιφέστου «απελευθερωμένοι από τους περιορισμούς της μαζικής κατανάλωσης, στοχεύουμε στην εξερεύνηση ποικίλων υλικών, σχεδίων και λειτουργιών. Ελπίζουμε ότι το εγχείρημά μας θα βοηθήσει στην εξερεύνηση και τη διάδοση της πρακτικής ‘φτιάξτο μόνος σου’ (Do-It-Yourself)».

Πηγή: econews.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC