Αυξάνεται η ένταση μεταξύ Google και Alibaba Group

Αυξάνεται η ένταση μεταξύ Google και Alibaba Group
 
Όταν η Acer αποπειράθηκε να κυκλοφορήσει κινητό τηλέφωνο με το λειτουργικό Aliyun, η Google προέβαλλε αντιρρήσεις απειλώντας την Acer πως θα χάσει τα προνόμια που έχει ως μέλος της Open Handset Alliance, η οποία απαγορεύει στα μέλη της να κυκλοφορούν κινητά με μη-συμβατές εκδόσεις του Android.

Η διαμάχη μεταξύ της Google και της εταιρείας Alibaba, η οποία δημιούργησε το λειτουργικό Alityun βασίζεται στο γεγονός πως, σύμφωνα με την Google το Aliyun είναι μια αντιγραφή του Android. Η Alibaba με τη σειρά της διαψεύδει την Google, υποστηρίζοντας πως το λειτουργικό της δεν έχει καμία σχέση με το Android,

Τα πράγματα όμως φαίνεται πως είναι αρκετά πιο σοβαρά, αφού πρόσφατα o Andrew Rubin, υψηλόβαθμο στέλεχος της Google αποκάλυψε πως το app store του Aliyun περιλαμβάνει επίσημες εφαρμογές της Google, ανάμεσα τους τα Google Maps, Google Drive, Sky Map και Google Reader. Ταυτόχρονα μια απλή αναζήτηση φανερώνει πως το ηλεκτρονικό κατάστημα του λειτουργικού περιλαμβάνει ακόμα πειρατικές εκδόσεις δημοφιλών παιχνιδιών και εφαρμογών του Google Play Store.

Βέβαια και η ίδια η Google είχε αντιμετωπίσει προβλήματα με πειρατικές εφαρμογές και αντίγραφα τους στο Play Store, τα οποία όμως είχε αφαιρέσει άμεσα. Το appstore του Aliyun όμως όχι μόνο δεν έχει προβεί στην αφαίρεση των εφαρμογών αλλά αρκετά από αυτές εμφανίζονται στην κατηγορία με τις δημοφιλέστερες εφαρμογές. Ανάμεσα τους τα Angry Birds και το Temple Run, τα οποία χρησιμοποιούν διαφορετικά ονόματα από τις εκδόσεις τους για Android, «The Angry Bird» και «Temple Flee» αντίστοιχα.

Οι εφαρμογές αυτές μάλιστα μπορούν να γίνουν download ως αρχεία .APK ενώ έχουν τοποθετηθεί στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Aliyun χωρίς την έγκριση των δημιουργών τους.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/09/fetcher_917.png?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/09/fetcher_108.png?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC