Αυξημένα τα κέρδη της Asus για το Q3

Αυξημένα τα κέρδη της Asus για το Q3
 
Θετικά έληξε το τρίτο τρίμηνο του 2012 για την Asus. Η Ταϊβανέζικη εταιρεία κατασκευής υπολογιστών και tablets ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου σημείωσε έσοδα ύψους 3.8 δισεκατομμυρίων δολαρίων και καθαρά κέρδη 230 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο τα έσοδα της αυξήθηκαν κατά 9% και τα καθαρά κέρδη της εμφανίζονται αυξημένα κατά 43%. Σημαντική αύξηση παρουσίασε η εταιρεία και από το δεύτερο τρίμηνο του 2012, με ποσοστά 18% και 39% αντίστοιχα.

Σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές όπως η HP και η Dell, οι οποίοι δεν έχουν καταφέρει ακόμα να εδραιωθούν στην αγορά των tablets, η Asus φαίνεται πως τα πάει αρκετά καλά. Ενώ οι πωλήσεις των netbook της όσο πάνε και μικραίνουν, φέτος παρατηρείται σημαντική αύξηση στις πωλήσεις tablet. Συγκεκριμένα η εταιρεία το δεύτερο τρίμηνο του έτους πούλησε 800.000 συσκευές, ενώ το τρίτο τρίμηνο οι πωλήσεις της ξεπέρασαν τα 2.3 εκατομμύρια.

Χωρίς η ανακοίνωση της Asus να αναφέρει κάτι τέτοιο είναι σχεδόν σίγουρο πως ο αριθμός των πωλήσεων της οφείλεται κυρίως στο Nexus 7, την συσκευή που κατασκεύασε και κυκλοφόρησε μαζί με την Google.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC