Βελτιωμένες προτάσεις από τη Google θέλουν οι Βρυξέλλες

Βελτιωμένες προτάσεις από τη Google θέλουν οι Βρυξέλλες
Διαφορετικά θα της ασκηθεί δίωξη για παραβίαση του ανταγωνισμού
Αποφασισμένη να ζητήσει από τον γίγαντα των μηχανών αναζήτησης στο διαδίκτυο Google, να κάνει περισσότερες παραχωρήσεις, προκειμένου να τερματισθεί η τριετής διαδικασία εναντίον της για αθέμιτες πρακτικές έναντι των ανταγωνιστών της -μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η Microsoft-, φέρεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο επίτροπος Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια.«Αναλύουμε τις προτάσεις που μας κατέθεσε η Google. Είμαστε στη φάση που κάνουμε δοκιμές» στο πεδίο αυτό, είπε ο Επίτροπος, μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο.«Αφού αναλύσουμε τις απαντήσεις που θα λάβουμε, θα ζητήσουμε από την Google, κατά πάσα πιθανότητα -βέβαια δεν μπορώ να το προκαταβάλω αυτό επίσημα- να βελτιώσει τις προτάσεις της», δήλωσε ο Αλμούνια ενώπιον των Ευρωβουλευτών.

«Ευελπιστώ πάντως ότι θα βρεθεί μία θετική λύση ως τα τέλη του έτους, ώστε να έχει επιλυθεί το πρόβλημα των μηχανών αναζήτησης» πρόσθεσε. Πρόσφατα ο ίδιος είχε εκφράσει την ελπίδα να επιλυθεί το πρόβλημα «πριν από τις καλοκαιρινές διακοπές».

Αρχικά η Αρχή Ανταγωνισμού της Επιτροπής είχε δώσει διορία στην Google έως τις 26 Μαΐου, όμως παρέτεινε την ημερομηνία υποβολής των προτάσεών της έως τις 27 Ιουνίου, κατόπιν πιέσεων από τις εταιρείες.

Ο αμερικανικός όμιλος κατηγορείται ότι στις αναζητήσεις των χρηστών ευνοεί τις δικές του υπηρεσίες (Google Maps, Google Shopping, Google Places κ.ά.) και εξειδικευμένες αναζητήσεις σε τομείς όπως τα ταξίδια ή τα εστιατόρια.

Μεταξύ των λύσεων που έχουν προταθεί για την επόμενη πενταετία είναι η Google να υποχρεωθεί να καταδεικνύει σαφώς ποιοι δεσμοί οδηγούν σε δικές της υπηρεσίες, που θεωρούνται προϊόν προνομιακής μεταχείρισης. Η Google αντιπρότεινε τα αποτελέσματα να έχουν σαφή σήμανση, όπως ένα πλαίσιο, και να εμφανίζονται επίσης πλάι στους δικούς της συνδέσμους και οι προτάσεις άλλων τριών ανταγωνιστικών μηχανών αναζήτησης.

Επίσης, τα διορθωτικά μέτρα αφορούν και την ανησυχία της ΕΕ για άλλη μία σειρά υπηρεσιών και πρακτικών της Google, ιδίως όσον αφορά την χρήση περιεχομένου από ιστότοπους που ανήκουν σε τρίτους, όπως πληροφοριακές και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και μέσα ενημέρωσης, χωρίς την άδειά τους.

Πηγή:  ΑΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC