Βιοκαύσιμα από φύκια θα παράγει η Βραζιλία

Βιοκαύσιμα από φύκια θα παράγει η Βραζιλία
 
Μέχρι τώρα η μεγαλύτερη ποσότητα βιοκαυσίμων παραγόταν από καλλιεργούμενα φυτά, όπως το καλαμπόκι και το ζαχαροκάλαμο. Η χρήση αυτών των φυτών όμως είναι προβληματική καθώς αφενός αυξάνει τις τιμές των τροφίμων παγκοσμίως, αφετέρου επειδή απαιτεί τη χρήση τεράστιων εκτάσεων γεγονός που συχνά οδηγεί σε καταστροφή τροπικών δασών.

Προκειμένου λοιπόν να αντιμετωπίσει τα προβλήματα αυτά, η Βραζιλία αποφάσισε να ακολουθήσει ένα διαφορετικό δρόμο. Θα δημιουργήσει ένα εργοστάσιο το οποίο θα παράγει βιοκαύσιμα από φύκια και φυτοπλαγκτόν.

Μάλιστα προκειμένου να τραφεί το φυτοπλαγκτόν θα χρησιμοποιείται το διοξείδιο του άνθρακα που απελευθερώνεται ως παραπροϊόν από μια γειτονική μονάδα παραγωγής βιοαιθανόλης από ζαχαροκάλαμο. Με άλλα λόγια το όφελος για το περιβάλλον θα είναι πολλαπλό.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC