Χειρισμός ιπτάμενου drone με το… μυαλό

Χειρισμός ιπτάμενου drone με το… μυαλό
 
Αναπτυσσόμενο πεδίο έρευνας και τεχνολογικής εξέλιξης αποτελούν οι ηλεκτρονικές συσκευές που ελέγχονται μέσω του εγκεφάλου. Κατά συνέπεια, μία νέα συσκευή που ανέπτυξαν Κινέζοι επιστήμονες εκμεταλλεύεται αναλύει τα σήματα και μέσω ενός ειδικού headset στέλνει εντολές στο ελικόπτερο Parrot AR Drone 2.0.

Συγκεκριμένα, το κράνος ηλεκτροεγκεφαλογραφήματος Emotiv EPOC καταγράφει την εγκεφαλική δραστηριότητα και στέλνει τα σήματα σε έναν υπολογιστή, ο οποίος στη συνέχεια δίνει εντολές στο Drone.

Το Flying Buddy 2 είναι ακόμα concept και μπορεί να αναγνωρίζει λίγες και συγκεκριμένες σκέψεις του χρήστη. Για παράδειγμα, αν ο χρήστης σκεφτεί «έντονα αριστερά» θα απογειώσει το drone, «χαλαρά αριστερά» θα το περιστρέψει, και «δεξιά» θα κινηθεί μπροστά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC