Χωρίς υποστήριξη για αναπαραγωγή δίσκων DVD τα Windows 8!

Χωρίς υποστήριξη για αναπαραγωγή δίσκων DVD τα Windows 8!

Η Microsoft έδωσε στη δημοσιότητα κάποια επιπλέον στοιχεία για τα επερχόμενα Windows 8. Η ανακοίνωση περιλαμβάνει και μια παράγραφο, η οποία εκ πρώτης όψεως προκαλεί σοκ. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι τελικά τόσο άσχημα όσο ακούγονται.

 

Πιο συγκεκριμένα, τα Windows 8 στις βασικές τους εκδόσεις δε θα δίνουν τη δυνατότητα για αναπαραγωγή (ούτε βέβαια για εγγραφή) δίσκων DVD. Για να μπορέσει κάποιος να παίξει τα δισκάκια του σε έναν υπολογιστή με Windows 8 θα πρέπει να αγοράσει το Pro Pack ή το Media Center Pack, δηλαδή ένα επί πληρωμή add-on του λειτουργικού! Η Microsoft δικαιολογεί την απόφασή της λέγοντας ότι θα έπρεπε να πληρώσει μεγάλα ποσά για δικαιώματα, προκειμένου να συμπεριλάβει την υποστήριξη DVD σε όλες τις εκδόσεις των Windows.

 

Στην πράξη, βέβαια, τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά. Τα DVD drives συνοδεύονται από το αντίστοιχο software με τους drivers, το οποίο προσθέτει τη δυνατότητα αναπαραγωγής και εγγραφής στα Windows. Ακόμα κι αν το drive δε συνοδεύεται από software, ένα οποιοδήποτε πρόγραμμα multimedia -όπως, π.χ., ο VLC player– αναλαμβάνει να εγκαταστήσει τα απαραίτητα αρχεία.

 

Εδώ που τα λέμε, τα DVD θα αποτελούν σύντομα παρελθόν και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα αντικατασταθούν από τα Blu-ray ή από κάποιο άλλο optical disc format. Από αυτή την άποψη, η απόφαση της Microsoft δεν είναι παράλογη, αν και μάλλον θα έπρεπε να την υλοποιήσει στα Windows 9.

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC