Δείτε πόσο δημοφιλής μπορεί να γίνει μία φωτογραφία στο Instagram χωρίς να την ανεβάσετε.

Δείτε πόσο δημοφιλής μπορεί να γίνει μία φωτογραφία στο Instagram χωρίς να την ανεβάσετε.

Ένας ειδικός αλγόριθμος που ανέπτυξαν ερευνητές του ΜΙΤ μπορεί και προβλέπει  πόσο μία φωτογραφία που θέλει να ανεβάσει στο Instagram ο χρήστης, θα είναι δημοφιλής.

Ο Aditya Khosla είναι ερευνητής με διδακτορικό στο Εργαστήριο Υπολογιστών και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT κατάφερε να αναπτύξει έναν αλγόριθμο ο οποίος μπορεί και προβλέπει τις προβολές που θα έχει μία φωτογραφία, πριν ακόμη αυτή ανέβει στο Instagram.
Ο υπολογισμός αυτός γίνεται με βάση το πόσους Followers έχει ένας χρήστης, πόσα tags υπάρχουν στην φωτογραφία αλλά και τον τίτλο της.
Εκτός όμως από αυτά, ο αλγόριθμος αυτός λαμβάνει υπόψιν του και το περιεχόμενο της φωτογραφίας, όπως είναι η υφή της, τα χρώματά της, η ύπαρξη ή όχι κεκλιμένων επιφανειών και η παρουσία αντικειμένων ή προσώπων έτσι με βάση αυτό φωτεινές φωτογραφίες με ανθρώπους και έντονα χρώματα δίνουν περισσότερους «πόντους», σε αντίθεση με την ύπαρξη μόνο αντικειμένων.
Ο Aditya Khosla έχει δημιουργήσει ένα εργαλείο στο οποίο κάθε χρήστης μπορεί να ανεβάσει πριν το Instagram και στη συνέχεια να δει τη βαθμολογία τους για το πόσο δημοφιλής θα είναι, σε μία κλίμακα από το ένα έως το δέκα.
Έτσι σύμφωνα με τον δημιουργό του αλγόριθμου αν μια φωτογραφία βαθμολογηθεί με 5 αυτό θα σημαίνει ότι ενδέχεται να έχει έως 32 προβολές σε μία ημέρα, ενώ αν βαθμολογηθεί με 6, οι προβολές θα φτάσουν τις 64.
Τέλος όπως τονίζει και ο ίδιος, αυτό το σύστημα μέτρησης δεν είναι απόλυτα ακριβές και σε πολλές περιπτώσεις οι βαθμολογίες είναι σχετικές, ενώ στο μέλλον αναμένεται να υπάρξουν πολλές βελτιώσεις

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC