Δείτε το αόρατο και ακούστε το αθόρυβο!

Δείτε το αόρατο και ακούστε το αθόρυβο!
Το πρότζεκτ Eidos βρίσκεται ακόμα σε πειραματικό στάδιο
Φοιτητές από το Royal College of Arts του Λονδίνου σχεδιάζουν δύο νέες συσκευές (σαν ακουστικά) που θα είναι σε θέση να αυξήσουν την εμπειρία όρασης και ακοής.Το πρότζεκτ ονομάζεται Eidos, αποτελείται από δύο μέρη που θα έχουν τη δυνατότητα να ξεχωρίζουν τα οπτικοακουστικά δεδομένα που λαμβάνουμε και να μας παραδώσουν αυτά που πραγματικά έχουν σημασία για εμάς.Το Eidos Vision φοριέται σαν ένα ζευγάρι γυαλιά και έχει σχεδιαστεί να παράγει ένα αποτέλεσμα παρόμοιο με τις φωτογραφίες μακράς έκθεσης, βοηθώντας στην αναγνώριση προτύπων κίνησης σε πραγματικό χρόνο. Από την άλλη, το Eidos Audio είναι μία μάσκα που καλύπτει τα αυτιά και το στόμα, παρέχοντας ήχο απευθείας μέσα στο κεφάλι μας.

Και οι δύο συσκευές του Eidos χρησιμοποιούν έναν υπολογιστή για την επεξεργασία των δεδομένων που λαμβάνουν, υπερτονίζοντας τις λεπτομέρειες που προηγουμένως ήταν αόρατες ή αθόρυβες.

Οι δημιουργοί του πρότζεκτ πιστεύουν πως η νέα τεχνολογία, εφόσον φυσικά φτάσει κάποια στιγμή στο τελικό στάδιο ανάπτυξης, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στον τομέα της άθλησης, των τεχνών αλλά και της υγείας βοηθώντας στην βελτίωση της αισθητηριακής αντίληψης των ασθενών.

 

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC