Deloitte: Ανάπτυξη σε τεχνολογία, ΜΜΕ και τηλεπικοινωνίες

Deloitte: Ανάπτυξη σε τεχνολογία, ΜΜΕ και τηλεπικοινωνίες

Σημαντική ανάπτυξη στους κλάδους της τεχνολογίας, των ΜΜΕ και των τηλεπικοινωνιών, προβλέπει η 13η έκθεση της Deloitte, με τίτλο «Προβλέψεις για τους κλάδους της Τεχνολογίας, των ΜΜΕ και των Τηλεπικοινωνιών (TMT)» για το έτος 2014.

Συγκεκριμένα, οι κυριότερες τάσεις για την τεχνολογία, τα ΜΜΕ και τις τηλεπικοινωνίες παγκοσμίως για φέτος προβλέπουν πωλήσεις 10 εκατομμυρίων «φορέσιμων» προϊόντων (ρολόγια, γυαλιά κ.ά.). Παράλληλα, εκτιμάται ότι 50 εκατομμύρια νοικοκυριά θα διπλασιάσουν τις τηλεοπτικές συνδρομές τους και ότι η συνολική αξία των δικαιωμάτων αναμετάδοσης των δημοφιλέστερων αθλητικών διοργανώσεων θα σημειώσει αύξηση της τάξεως του 14%, καθοδηγούμενη από αθλητικά πρωταθλήματα της Βόρειας Αμερικής και από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Επιπρόσθετα, η έκθεση προβλέπει ότι τα phablets (μεγάλα smartphones που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κινητά τηλέφωνα και ως tablets), θα ξεπεράσουν τις πωλήσεις των tablets κατά 25 δισ. δολάρια.

Επίσης, οι συνολικές, ανά τον κόσμο, πωλήσεις smartphones, tablets, ηλεκτρονικών υπολογιστών, τηλεοράσεων και κονσόλων παιχνιδιών θα υπερβούν τα 750 δισ. δολάρια μέσα στο 2014, ενώ τα smartphones, το κυριότερο προϊόν των διασυνδεδεμένων συσκευών (με 375 δισ. δολάρια κύκλο εργασιών κατά το 2014), πλησιάζουν σε σημείο κορεσμού στις περισσότερες ηλικιακές ομάδες, εκτός από την ομάδα 55+ ετών.

Το 2014, τα άμεσα μηνύματα κινητών τηλεφώνων (IMS) θα καλύψουν περίπου το 70% όλων των γραπτών μηνυμάτων που θα σταλούν μέσω κινητών τηλεφώνων, αλλά μόνο το 3% της αξίας του συνόλου των γραπτών μηνυμάτων. Κάθε μέρα, 70 δισ. μηνύματα θα αποστέλλονται από κινητά, από τα οποία μόνο 21 δισ. δολάρια θα αφορούν τα παραδοσιακά σύντομα γραπτά μηνύματα (SMS). Τα έσοδα από τα μηνύματα υπολογίζονται σε περίπου 100 δισ. δολάρια φέτος, ενώ μόλις 2 δισ. δολάρια θα προέλθουν από υπηρεσίες άμεσων μηνυμάτων (IM) κινητών τηλεφώνων.

Παγκοσμίως, ο όγκος των άμεσων μηνυμάτων κινητών τηλεφώνων και των μηνυμάτων κειμένου θα μεγαλώσει, παρά το γεγονός ότι σε κάποιες αναπτυγμένες αγορές μπορεί να μειωθούν τα παραδοσιακά σύντομα γραπτά μηνύματα (SMS).

Επιπλέον, το 2014 θα είναι το έτος των λεγόμενων «baby boomers» (άτομα με χρονολογία γέννησης μεταξύ 1946-1964) ενός καταναλωτικού κοινού με τις δικές του προκλήσεις και ευκαιρίες. Το να οδηγηθούν οι baby boomers στο να αξιοποιούν όλες τις λειτουργίες των smartphones τους και όχι απλά να το χρησιμοποιούν σαν ένα παραδοσιακό κινητό τηλέφωνο αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας.

Οι φετινές προβλέψεις μελετούν επίσης και τα eVisits (ηλεκτρονικές ιατρικές επισκέψεις) και προβλέπουν ότι αυτές θα αρχίσουν να εξελίσσονται σε επικρατούσα τάση. Θα παρατηρηθεί ένα σημείο καμπής μέσα στο 2014 όσον αφορά στην υιοθέτησή τους, εν μέρει λόγω της πίεσης που ασκείται για μείωση των ιατρικών δαπανών και τη βελτίωση της ιατροφαρμακευτικής φροντίδας, αλλά κυρίως λόγω των αλλαγών στον τομέα της τεχνολογίας και των τηλεπικοινωνιακών υποδομών.

Για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης η μελέτη προβλέπει:

– Διπλασιασμό της συνδρομητικής τηλεόρασης. Μέχρι το τέλος του 2014 έως και 50 εκατομμύρια νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο θα έχουν δύο ή περισσότερες συνδρομές συνδρομητικής τηλεόρασης, με τις πρόσθετες συνδρομές να αποφέρουν έσοδα περίπου 5 δισ. δολάρια. Επίσης, 10 εκατομμύρια επιπλέον νοικοκυριά θα λάβουν πριμοδότηση ως μέρος της εγγραφής τους σε άλλη υπηρεσία, όπως το ευρυζωνικό δίκτυο.

– Δικαιώματα αναμεταδόσεων αθλητικών διοργανώσεων. Η αξία των δικαιωμάτων αναμετάδοσης αθλητικών διοργανώσεων θα αυξηθεί σε 24,2 δισ. δολ., μια αύξηση 14% σε σχέση με το 2013, η οποία ισοδυναμεί με ένα επιπλέον ποσό της τάξης των 2,9 δισ. δολ. Αυτή η αύξηση των δικαιωμάτων θα υποκινηθεί από νέες συμφωνίες με κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου και με μεγάλες βορειοαμερικανικές αθλητικές διοργανώσεις.

– Μετρήσεις Τηλεθέασης. Οι μετρήσεις τηλεθέασης των τηλεοπτικών προγραμμάτων αναμένεται ότι θα γίνουν πιο ακριβείς, χάρη στην εισαγωγή υβριδικής μέτρησης, η οποία θα συμπεριλαμβάνει την τηλεθέαση μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, tablets και smartphones στη συνολική τηλεθέαση.

– Τα δικαιώματα για χρήση ηχογραφημένης μουσικής θα αυξηθούν. Τα έσοδα από τα δικαιώματα για την αναπαραγωγή και την εκτέλεση δημοσίως μουσικής, αναμένεται ότι θα υπερβούν το 1 δισ. δολ. για πρώτη φορά. Για τα 16 δισεκατομμύρια δολάρια της μουσικής βιομηχανίας, αυτό είναι ένα σημαντικό ποσό.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC