Διαθέσιμη η έκδοση 13.10 του Ubuntu, πρεμιέρα και στα smartphone

Διαθέσιμη η έκδοση 13.10 του Ubuntu, πρεμιέρα και στα smartphone

Αν και η Microsoft έκλεψε τις εντυπώσεις με τη διάθεση της έκδοσης 8.1 των Windows, μία άλλη, σημαντική αναβάθμιση λειτουργικού έλαβε χώρα χθες σε πιο ήπιους τόνους, φέρνοντας αρκετές βελτιώσεις.

Ο λόγος για την έκδοση 13.10 Saucy Salamander του λειτουργικού συστήματος Ubuntu, η οποία προσφέρει καλύτερες επιδόσεις (σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση), δυνατότητα σύνδεσης ή εγγραφής στην cloud υπηρεσία Ubuntu One, ενώ για πρώτη φορά παρουσιάζεται η υπηρεσία αναζήτησης Smart Scopes, με την οποία οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν οτιδήποτε σε πάνω από 50 διαδικτυακές υπηρεσίες, όπως τις Amazon, Ebay, Wikipedia και SoundCloud To εν λόγω update μπορεί να μη φέρνει μαζί του πολυπόθητα στοιχεία, όπως η νεότερη έκδοση του Unity και τον server οθονών Mir, όμως σίγουρα είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη.

Σημαντικό ορόσημο πάντως με τη συγκεκριμένη έκδοση είναι ότι αποτελεί την πρώτη “stable” έκδοση για smartphones αν και αρχικά υποστηρίζεται η εγκατάσταση του μόνο στο Nexus 4 και στο Galaxy Nexus της Google. Τον περασμένο Μάρτιο είχαμε μια άκρως πρώτη θετική εμπειρία με την έκδοση του Ubuntu για smartphones, με την εταιρία να μένει πιστή στο αρχικό χρονοδιάγραμμα της.

Τέλος, η Canonica γνωστοποίησε πως ο στόχος της για ενοποίηση των UI και codebase σε όλες της συσκευές με το λειτουργικό σύστημα Ubuntu θα αργήσει τουλάχιστον έξι μήνες για να υλοποιηθεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC