Διέρρευσαν τα στοιχεία 453.000 λογαριασμών του Yahoo

Διέρρευσαν τα στοιχεία 453.000 λογαριασμών του Yahoo
 
Θύματα επιθέσεως hackers είναι περίπου 453.000 χρήστες του Yahoo. Όπως έγινε γνωστό, υπεύθυνη για την επίθεση είναι η ομάδα D33Ds Company η οποία μάλιστα δημοσίευσε τόσο τα usernames όσο και τους κωδικούς των χρηστών.

Παρόλο που δεν ανακοινώθηκε ποια ήταν η υπηρεσία εκείνη που είχε τα κενά ασφαλείας τα οποία επέτρεψαν στους hackers την υποκλοπή των ευαίσθητων δεδομένων, εικάζεται ότι πρόκειται για το Yahoo Voice. Το συμπέρασμα αυτό προέκυψε από την δημοσιοποίηση του string “dbb1.ac.bf1.yahoo.com” το οποίο σχετίζεται με την συγκεκριμένη υπηρεσία της εταιρείας.

Σύμφωνα με την D33Ds Company πάντως στόχος της επίθεσης και δημοσιοποίησης των στοιχείων, ήταν να πειστεί η Yahoo να ενισχύσει την ασφάλεια της. Για το λόγο αυτό, παρόλο που αποκόμισαν πολύ περισσότερα ευαίσθητα δεδομένα, επέλεξαν να μην τα δώσουν στη δημοσιότητα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC