Δικό του Internet δημιουργεί το Ιράν

Δικό του Internet δημιουργεί το Ιράν
 

Προκειμένου οι Ιρανοί να μην χρησιμοποιούν το Internet με τρόπους που η κυβέρνηση δεν εγκρίνει χωρίς μάλιστα να μπορεί να τους ελέγξει, αποφάσισε να λάβει δραστικά μέτρα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Reza Taghipour, του Ιρανού δηλαδή υπουργού Πληροφοριών και Επικοινωνιών, σχεδιάζεται η κατασκευή ενός εθνικού εσωτερικού δικτύου μέσα στους επόμενους πέντε μήνες με στόχο τη δημιουργία ενός «καθαρού Internet». Αυτό σημαίνει ότι γνωστές υπηρεσίες και site του Internet (όπως Google, Hotmail και Yahoo) θα αντικατασταθούν από αντίστοιχες ιρανικές όπως Iran Search Engine, Iran Mail κ.ο.κ.

Μάλιστα, η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία εγγραφής των ενδιαφερόμενων στην υπηρεσία Iran Mail, καταγράφοντας και επαληθεύοντας τα πλήρη στοιχεία τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC