Διορθώθηκε κενό ασφαλείας στα μηνύματα του iOS

Διορθώθηκε κενό ασφαλείας στα μηνύματα του iOS
 
Ένα σημαντικό κενό ασφαλείας στα SMS του iOS 6 το οποίο μάλιστα επηρέαζε όλες τις προηγούμενες εκδόσεις του iOS φαίνεται πως επιτέλους διορθώθηκε από την Apple.

Το πρόβλημα το οποίο είχε αναφέρει πρώτος ο pod2g στα μέσα Αυγούστου, παρουσιαζόταν σε όλες τις εκδόσεις iOS και έδινε την δυνατότητα σε επιτήδειους να κάνουν «spoof» το νούμερο της αποστολής, έτσι ώστε η απάντηση του χρήστη να σταλεί σε διαφορετικό νούμερο από αυτόν που θέλει.

Με αυτόν τον τρόπο ο οποιοσδήποτε, προσποιούμενος ένα φιλικό πρόσωπο ή ακόμα και έναν τραπεζικό εκπρόσωπο μπορούσε να ξεγελάσει τον χρήστη και να αποκτήσει πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες και δεδομένα.
Όπως δήλωσε ο pod2g, «οι περισσότεροι πάροχοι δεν ελέγχουν αυτό το σημείο του μηνύματος, πράγμα που σημαίνει πως κάποιος μπορεί να γράψει ό,τι θέλει εκεί, έναν αριθμό ανάγκης όπως το 911 ή τον αριθμό κάποιου άλλου συνδρομητή».

Η Apple αρχικά είχε δηλώσει πως το πρόβλημα ήταν γενικό, παροτρύνοντας τους χρήστες να χρησιμοποιούν αποκλειστικά την υπηρεσία iMessage. Με την κυκλοφορία του iOS 6 και την αντίστοιχη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από jailbreakers, φαίνεται πως η Apple επιδιόρθωσε το πρόβλημα στην τελική έκδοση του λειτουργικού της.

Την αποκάλυψη έκανε jailbreaker Joshua Hill μέσω του twitter του, ενώ τόνισε πως η τελευταία έκδοση του iOS περιέχει έναν «τρελό αριθμό διορθώσεων ασφαλείας».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC