Discover More Athens 2019: Στα… «άδυτα» της 4ης βιομηχανικής επανάστασης

Discover More Athens 2019: Στα… «άδυτα» της 4ης βιομηχανικής επανάστασης

Πώς μπορεί η τεχνολογία να απλοποιήσει τη ζωή μας; Mπορεί να συμβάλει στη νόσο Alzheimer; Υπάρχουν «έξυπνα» γήπεδα; Πώς μία αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να πάρει τη No 1 θέση στη Formula 1;

«Υπάρχουμε για να εξελίσσουμε τον τρόπο που οι άνθρωποι ζουν και δουλεύουν» διαμηνύει η Hewlett Packard Enterprise στην εποχή που όλοι μιλούν για την 4η βιομηχανική επανάσταση και τα χαρακτηριστικά της.

Και αυτά ακριβώς πρόκειται να παρουσιάσει στο επικείμενο διεθνές συνέδριο Discover More Athens, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Οκτωβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Ήδη από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, το brand έχει αναπτύξει μια μακρά λίστα πρωτοπόρων τεχνολογιών, οι οποίες άνοιξαν νέους δρόμους στη βιομηχανία της ψηφιακής τεχνολογίας και λειτούργησαν ως σημείο αναφοράς για πολλές εταιρείες πληροφορικής (proliant servers, blade systems κ.α). Στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού, συνεχίζει να ανταποκρίνεται στις διαρκώς αυξανόμενες προκλήσεις της αγοράς, διαμορφώνοντας λύσεις που συνδυάζουν τεχνολογία, ανθρώπινο δυναμικό και οικονομικά εργαλεία – σχεδιασμένα κατά τρόπο που να διαμορφώνουν τις συνθήκες για τις επιχειρήσεις του μέλλοντος.

«Στο ταξίδι του ψηφιακού μετασχηματισμού, ο κρισιμότερος παράγοντας επιτυχίας είναι η ολοκληρωμένη διαχείριση και αξιοποίηση των δεδομένων τη στιγμή που αυτά δημιουργούνται. Η εκθετική τους αύξηση δημιουργεί μεγαλύτερη πολυπλοκότητα, οπότε και την ανάγκη για μεγαλύτερη αυτονομία και ευφυία στο «έξυπνο» πλέον άκρο. Τα συστήματα που ενσωματώνουν δομές Τεχνητής Νοημοσύνης, Μηχανικής Μάθησης, αλλά και τα Νέα Μοντέλα Κατανάλωσης της Τεχνολογίας είναι μόνο μερικά από τα στοιχεία που επιταχύνουν τις μελλοντικές εξελίξεις» σημειώνει σχετικά ο Διευθύνων Σύμβουλος της HPE για την Ελλάδα και την Κύπρο, Μιχάλης Κασιμιώτης.


2

Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, η Hewlett Packard Enterprise διοργανώνει το διεθνές συνέδριο Discover More Athens 2019 στο οποίο θα δοθούν απαντήσεις για τη δύναμη της τεχνολογίας και το πώς αυτή αλλάζει τη ζωή μας γενικότερα. Εισηγητές από όλο τον κόσμο θα θέσουν ερωτήματα για το επίπεδο ψηφιοποίησης των επιχειρήσεων, των κρατικών υποδομών, καθώς και των λειτουργιών και δεδομένων που σχετίζονται με την καθημερινότητα και την υγεία των ανθρώπων. Παράλληλα, θα προτείνουν λύσεις για να αξιοποιηθεί στο μέγιστο ο ψηφιακός μετασχηματισμός που επιβάλλεται να πραγματοποιήσει κάθε οργανισμός που επιθυμεί να συνεχίσει να αναπτύσσεται.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν εισηγήσεις από διεθνώς αναγνωρισμένους επαγγελματίες του ευρύτερου τεχνολογικού κλάδου, μεταξύ των οποίων:

• Ο Κυριάκος Πιερρακάκης (Υπουργός Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης), ο οποίος θα μας εισάγει στον κόσμο της Ψηφιακής Διακυβέρνησης και θα μοιραστεί το όραμά του για μία λιγότερο γραφειοκρατούμενη Ελλάδα.

• Ο Dr Eng Lim Goh (Αντιπρόεδρος & CTO της HPE), ο οποίος θα αναδείξει τις δυνατότητες που προσφέρονται από την εκμετάλλευση των Άκρων (Edges) και της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ).

• Ο Sanjeev Katwa (Διευθυντής Τεχνολογίας της Tottenham), ο οποίος θα αναλύσει την phygital εμπειρία που βιώνουν όσοι επισκέπτονται το «έξυπνο» γήπεδο Tottenham Hotspur Stadium και το αποτέλεσμα της συνεργασίας της ΗΡΕ και της Tottenham.

• Ο Ian Henderson (Chief Technologist της HPE) έρχεται από τον μαγικό κόσμο της Formula 1 για να αναλύσει τον τρόπο με τον οποίον τα δεδομένα έφεραν την Mercedes-AMG Petronas στην κορυφή του πιο δημοφιλούς μηχανοκίνητου αγωνίσματος.

• Ο Hartmut Schultze (Evangelist και Engagement Manager της HPE), ο οποίος θα εξηγήσει πώς η ΗΡΕ μέσω της ταχύτατης συλλογής και ανάλυσης δεδομένων προσπαθεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της Νόσου Alzheimer.


3

Στη δεύτερη ενότητα του Discover More Athens, θα πραγματοποιηθεί πάνελ συζήτησης των CEO’s τεχνολογικών ηγετών της αγοράς, πάνω στο επίκαιρο θέμα των ευκαιριών που προσφέρονται σε όσους οργανισμούς επιχειρήσουν τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό. Στην κεντρική ατζέντα της συζήτησης θα βρίσκονται το Ψηφιακό Κράτος, οι Ψηφιακές Επιχειρήσεις, αλλά και οι μέθοδοι συνεργασίας μεταξύ των απαιτούμενων φορέων για την οικοδόμηση ενός υβριδικού κόσμου, στον οποίο η εξέλιξη που προσφέρει η ψηφιοποίηση των πληροφοριών θα βελτιώνει την καθημερινότητα των ανθρώπων στον φυσικό κόσμο.

Εγγραφείτε σήμερα και κλείστε τη θέση σας στο μέλλον!

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC