«Σπάνε ταμεία» οι εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας

«Σπάνε ταμεία» οι εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας

Ξεπέρασαν τις 160 εκατ. λήψεις (downloads) οι εφαρμογές στο Google Play για την χρήση του Google Cardboard, των ειδικών χάρτινων θηκών που επιτρέπουν στους κατόχους έξυπνων τηλεφώνων να χρησιμοποιούν εφαρμογές εικονικής και “επαυξημένης” πραγματικότητας.

Όπως αναφέρει η Google, με αφορμή την συμμετοχή της στην διεθνή έκθεση ψηφιακών επικοινωνιών στην Βαρκελώνη, την Mobile World Congress, από το 2014 που η εταιρία λανσάρισε στην αγορά το Google Cardboard, περισσότεροι 10 εκατομμύρια άνθρωποι δοκίμασαν εμπειρίες εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας από το έξυπνο κινητό τηλέφωνό τους.

Η Google έχει κατασκευάσει ήδη έξι κινητά τηλέφωνα με ενσωματωμένο το Daydream, την τεχνολογία εικονικής πραγματικότητας καθώς και 100 εφαρμογές για αυτήν την τεχνολογία. Η παρακολούθηση βίντεο είναι η κορυφαία κατηγορία ψυχαγωγίας στο Daydream.
Συγκεκριμένα, το YouTube έχει εκατοντάδες χιλιάδες τρισδιάστατα βίντεο διαθέσιμα, και είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή Daydream με βάση τον αριθμό των χρηστών αλλά και τον χρόνο που περνούν στο YouTube.

Σύμφωνα με την Google, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον για περιεχόμενο σε βίντεο εικονικής πραγματικότητας, η εταιρεία εργάζεται για την παροχή επιπλέον περιεχόμενου με διάφορες συνεργασίες αλλά και νέες τεχνολογίες, όπως η Tango technology.

Στην Βαρκελώνη ανακοινώθηκε επίσης η επέκταση διαθεσιμότητας της εφαρμογής Google Assistant και σε έξυπνα κινητά που τρέχουν Android 7.0 Nougat και Android 6.0 Marshmallow.
Το Google Assistant θα διατεθεί σταδιακά στα Αγγλικά για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Θα επακολουθήσουν τα Αγγλικά για την Αυστραλία, τον Καναδά και την Μεγάλη Βρετανία. Επίσης θα μπορούν να το χρησιμοποιήσουν όσοι μιλούν Γερμανικά και είναι κάτοικοι Γερμανίας. Η Google θα συνεχίσει να προσθέτει περισσότερες γλώσσες τον ερχόμενο χρόνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC