Εφαρμογή βάζει τέλος στις ανεπιθύμητες κλήσεις

Εφαρμογή βάζει τέλος στις ανεπιθύμητες κλήσεις
 
Ο νευροεπιστήμονας και πρώην μηχανικός λογισμικού Ruggero Scorcioni παρατήρησε ότι το κινητό του τηλέφωνο διαρκώς τον αποσπούσε ενώ βρισκόταν τη δουλειά. Τον Ιανουάριο, εισήλθε σε ένα διαγωνισμό εφαρμογών της AT&T και βρήκε τη λύση.

Η ιδέα του γεννήθηκε από ένα δώρο προς τους συμμετέχοντες: ένα ζευγάρι headset με αυτιά γάτας με αισθητήρες που συλλαμβάνουν τα εγκεφαλικά κύματα εκείνου που το φορά και ενεργοποιεί τα μηχανοκίνητα αυτιά σε περιόδους μεγάλης εγκεφαλικής δραστηριότητας.

Ο Scorcioni αποφάσισε να επεξεργαστεί το headset και να δημιουργήσει μία εφαρμογή που μπλοκάρει τις εισερχόμενες κλήσεις όταν αυτός που της λαμβάνει βρίσκεται σε κατάσταση συγκέντρωσης. Με 26 ώρες μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, εργάστηκε μέχρι το τελευταίο λεπτό, σταματώντας μόνο για δύο ώρες για να κοιμηθεί και να πλυθεί.

Η εργασία αυτή δημιούργησε το πρωτότυπο Good Times, το οποίο αναλύει τα εγκεφαλικά κύτταρα σε πραγματικό χρόνο από το headset, και τότε στέλνει εντολές στο τηλεφωνικό δίκτυο της AT&T είτε να επιτρέψει είτε να απορρίψει τις εισερχόμενες κλήσεις. Οι κλήσεις που απορρίπτονται εκτρέπονται σε ένα αυτόματο μήνυμα που τους ζητά να προσπαθήσουν ξανά αργότερα. Ο Scorcioni περιγράφει την επινόησή του σαν μία εφαρμογή που αποτελεί μία εγκεφαλικά ενεργοποιούμενη ένδειξη «Μην ενοχλείτε».

Το Good Times εξασφάλισε για τον Scorcioni το βραβείο της AT&T αξίας 30.000 δολαρίων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC