Εφαρμογή επιτρέπει τον έλεγχο κινήσεων ζωντανών κατσαρίδων !

Εφαρμογή επιτρέπει τον έλεγχο κινήσεων ζωντανών κατσαρίδων !

Σάλο έχει προκαλέσει η παρουσίαση, το Σάββατο, ενός «ηλεκτρονικού σακίδιου» για κατσαρίδες που επιτρέπει να ελέγχει κάποιος τις κινήσεις τους μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό του τηλέφωνο.

Η εταιρεία που κυκλοφόρησε το παιχνίδι, η Backyard Brains, λέει ότι σκοπός είναι να κάνει τα παιδιά να ενδιαφερθούν για την νευροεπιστήμη.

Για να τοποθετήσει κάποιος το «ηλεκτρονικό σακίδιο» στην κατσαρίδα πρέπει να την βάλει σε παγωμένο νερό για να την ακινητοποιήσει και να χρησιμοποιήσει γυαλόχαρτο για να τρίψει το κηρώδες επίχρισμα στο κέλυφος του κεφαλιού της. Στη συνέχεια κολλάει ένα συνδετήρα ηλεκτροδίων και ηλεκτρόδια στο σώμα της και με μια βελόνα κάνει μια τρύπα στον θώρακά της για να τοποθετήσει ένα καλώδιο. Μετά κόβει τις κεραίες της κατσαρίδας και τοποθετεί στη θέση τους ηλεκτρόδια. Συνδέει το κύκλωμα στην πλάτη της και στέλνει τα σήματα μέσω μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τις κινήσεις του εντόμου.

Ο καθηγητής φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Κουίν Μάικλ Αλεν είπε στο BBC ότι η συσκευή αυτή «θα ενθαρρύνει ερασιτέχνες να λειτουργήσουν επεμβατικά σε ζωντανούς οργανισμούς» και «θα ενθαρρύνει το σκεπτικό ότι περίπλοκοι ζωντανοί οργανισμοί είναι απλές μηχανές ή εργαλεία».

Η εταιρεία, που εδρεύει στο Μίσιγκαν των ΗΠΑ, έχει λάβει μέιλ που την κατηγορούν ότι με το σακίδιο, ονόματι «Roboroach», «διδάσκει στα παιδιά να είναι ψυχοπαθείς». Η Backyard Brains όμως απαντάει ότι σύντομα το 20% του κόσμου θα έχει κάποια νευρολογική διαταραχή όπως το Αλτσχάιμερ _ για την οποία δεν υπάρχει μέχρι στιγμής θεραπεία _ και τα «ηλεκτρονικά σακίδια» «επιτρέπουν σε μαθητές να κάνουν μεταπτυχιακή έρευνα πολύ νωρίς στη ζωή τους».

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο βρετανικό κανάλι ότι το σακίδιο αναπτύχθηκε μόνο και μόνο για να ενθαρρύνει τα παιδιά να ενδιαφερθούν για τη νευροεπιστήμη η οποία θα έπρεπε να διδάσκεται καλύτερα στα αμερικανικά σχολεία.

Το «Roboroach» θα γίνει ευρέως διαθέσιμο στις ΗΠΑ εντός του Νοεμβρίου και θα πωλείται προς 99 δολάρια (74 ευρώ).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC