Εφαρμογή που διαβάζει τη διάθεση του χρήστη

Εφαρμογή που διαβάζει τη διάθεση του χρήστη

Η εταιρεία τεχνολογίας Dell ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να κυκλοφορήσει στην αγορά έως το 2017 μια εφαρμογή ικανή να «διαβάσει» τη διάθεση του χρήστη.

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του τομέα έρευνας και ανάπτυξης της Dell, Τζάι Μένον, η ομάδα του δουλεύει στις αντιδράσεις που προκαλεί η εγκεφαλική δραστηριότητα, προκειμένου να δημιουργήσει ένα σύστημα «αναγνώρισης» της διάθεσης των χρηστών.

Ο Μένον τόνισε μιλώντας στο BBC πως μια τέτοια εφαρμογή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί τόσο οικιακά όσο και σε χώρους εργασίας. Ωστόσο, υπάρχουν και ειδικοί που εκφράζουν τον σκεπτικισμό τους αναφορικά με τις πραγματικές δυνατότητες τέτοιων εφαρμογών.

«Νομίζω ότι η δυναμική τέτοιων εφαρμογών είναι αστρονομική. Ωστόσο, εδώ και δεκαετίες ακούμε ότι εντός πενταετίας κάποια τέτοια εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα» υπογράμμισε ο Δρ. Μπέρνι Χόγκαν, ειδικός σε θέματα διαδραστικότητας υπολογιστών από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC